Paskelbta Bandutės

Mielinės bandelės su obuolių įdaru


Nepaprastai skanios, minkštos bandelės, be jokio “bulkos” efekto, kokį kartais turi mieliniai gaminiai. 🙂 Receptą radau Sonatinos sveitainėje. Galiu išduoti, kad bandelės buvo pakomentuotos, kaip vienos skaniausių, kurias yra tekę valgyti… 🙂

Tešlai:

  • pakelis sausų mielių
  • 100 g cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml pieno
  • 60 g sviesto
  • 3 v.š. aliejaus
  • 600 – 650 g miltų
Įdarui:
  • 4 dideli obuoliai
  • 100 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 2 a.š. cinamono


Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, supilti cukrų, sukrėsti obuolius ir įdėti cinamono. Viską patroškinti ~15min.

Pieną sumaišyti su mielėmis ir cukrumi. Miltus – su druska, į vidurį supilti pieno mišinį, įmušti kiaušinius, sudėti minkštą sviestą (aš mikrobangėj jį ištirpdžiau) ir aliejų. Minkyti ~10min, kol susidarys minkšta, elastinga masė. Tada uždengti, palikti šiltoj vietoj kol padvigubės. Tada padalinti į 4 dalis, kiekvieną iškočioti, padalinti  į 8 trikampius, dėti įdarą ir sukti ragelius. Reiktų suspausti šonus, kad įdaras nepabėgtų. 🙂 

Kepti 180 C orkaitėje ~20min.  

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s