Paskelbta Keksiukai

Varškės keksiukai


Laikau save pakankamai išrankia keksiukams, dažnai atrodo, kad trūksta tai to, tai ano.. Bet šie man netgi labai  įtiko. :)) Tiesa, jei būčiau turėjusi, būčiau įdėjusi kokios rūgštelės: ar tai džiovintų spanguolių, ar vyšių.. Bet ir be jų keksiukai tikrai puikūs!

Reikia:
  • 3 kiaušinių
  • 150 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 250 g varškės
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • cinamono žiupsnelis
  • 2 a.š. kakavos
  • žiupsnelis druskos

Eiga:

Išlydžiau sviestą, palikau vėsti, kol dariau kitką: gerai išplakiau kiaušinius kartu su cukrumi ir druskyte. Sukrėčiau varškę (netryniau nei per sietelį, nei su blenderiu nesmulkinau, bet galima tai padaryti). Supyliau pravėsusį sviestą ir gerai išmaišiau. Kepimo miltelius, cinamoną ir miltus sumaišiau ir įsijojau į tešlą. Nepermaišyti! Masė gaunasi ne tokia, kaip įprasta keksiukams – ne skysta, tačiau nereikia išsigąsti – viskas tvarkoje, kepant keksiukai gražiai pakils. 🙂 Į formeles dėjau po 2 šaukštus tešlos. Pirma partija (6 keksiukai) kepė paprastai, o antrai į tešlą dėjau kakavą, kad būtų tamsūs, šokoladiniai keksiukai. Galima į vieną formelę dėti šaukštą paprastos, šaukštą kakavinės tešlos, įtariu, kad gražiai atrodytų. 🙂 Kepiau ~20min., 190 C orkaitėje.

Tiesa – popierines formeles “tupdžiau“ į silikoninę (galima ir kitokią) keksiukų kepimo formą, nes būtų išsiskėtę kepinukai. Jei neturit, tuomet kepkite bent penkiose popierinėse formelėse, tiek turėtų atlaikyti šiuos besipučiančius gražuolius. 🙂

Reklama

3 komentarai “Varškės keksiukai

  1. sveiki. skaitant keksiukų receptus, visada kyla klausimas- kodėl jų negalima PERMAIŠYTI? kas nuo to pasikeičia? :O

    1. Labas vakaras,

      mano žiniomis permaišius keksiukų tešlą, iškepę pyragaičiai rizikuoja prarasti purumą ir tapti nebe tokie minkšti. Taip pat skaičiau, kad jei keksiukų tešlą permaišome, jie gali sunkiau kilti arba iškilę subliukšti.
      Jūsų klausimas labai svarbus, manau, tikrai ne vienai šeimininkei neaiškus šis PERmaišymo klausimas, tikiuosi atsakiau į jį. 🙂

      1. Permaišyti keksiukai kaip tik labai iškyla – tiek, kad net jų vidus gaunasi tuščias – jie tiesiog nepavyksta. Todėl miltų negalima įmaišyti virtuviniu kombainu, o tiesiog šaukštu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s