Paskelbta Šalti užkandžiai

Suši


Pagaliau šitas gėris atkeliavo ne iš kokio suši baro, o tiesiai iš nuosavos virtuvės… Skonis dieviškas! :))

page111

~ 40 suši gabalėlių reikia:

  • 250 g specialių ryžių
  • 2 a.š. ryžių acto
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • 4 nori lapų
  • Sojos padažo
  • Wasabi krienų
  • Marinuoto imbiero
Įdarui:
  • Pusės avokado
  • 2 krabų lazdelių (naudojau spec. suši gamybai skirtas lazdeles)
  • Trečdalio ilgo agurko
  • Helmans majonezo 
  • Raudonųjų ikrų
Eiga:
  1. Ryžius perliejau šaltu vandeniu, tada išviriau užpylusi apie 300 ml vandens. Kai užvirė gal 15min leidau virti ant mažos ugnelės, kol išgaravo vanduo. Išvirusius ryžius sumaišiau su actu, cukrumi ir druska ir leidau atvėsti.
  2. Tuo metu susipjausčiau ingridientus, pasiruošiau nori lapą ant bambukinės servetėlės.
  3. Ryžiams atvėsus juos paskirsčiau ant lapo viršuje ir apačioje palikdama ~1,5cm tarpus, viršų patepiau vandeniu, kad po to geriau suliptų. Įdarą dėjau per vidurį išilgai ir viniojau, formavau, stipriai spausdama. Vieni sušiai buvo su agurku, krabų lazdelėmis ir ikrais, kiti su avokadu, krabų lazdelėmis, majonezu, treti su visais turimais ingridientasi… 🙂
  4. Pagamintus suši gardinome wasabi krienais, marinuotu imbieru ir mirkėme į sojos padažą. Tobula! :))
Taigi vienas, du, trys… ir sušiai pagaminti. 🙂 Galvojau bus sunkiau, bet su vaikinu susisukome mažiau nei per valandą. Tiesa, ištirpo skanuoliai dar greičiau… 🙂 Įdaras šiaip priklauso nuo fantazijos, labai skanu ir su lašiša, bet mes jos, deja, neturėjome šį kartą. 
Advertisements

6 komentarai “Suši

    1. Smagus labai užsiėmimas ta sušių gamyba. Labai faina draugams padaryti “sušių darymo apmokymus” 🙂
      O kas tas geltonas? Agurkas ar avokadas kiek pageltęs nuotraukoj gavos?

      1. Dabar žiūriu žiūriu ir nepamenu.. Man rodos, kad avokadas toks geltonas atrodo. 😀 Matyt šviesos sužaidė. 🙂
        Iš tiesų smagus užsiemimas, reikės kada prisiminti, nes jau taip seniai “bežaidėm” su sušiais. :))

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s