Paskelbta Tortai

"Rafaelinis" tortas


Be galo, be krašto skanus tortas! Receptą radau čia, bet perrašysiu viską ir šiame įraše. 🙂 


Tortui reikia:

Biskvitui:
  • 5 kiaušiniai
  • 230 g cukraus
  • 65 g aliejaus
  • 1 a.š. migdolų esencijos
  • 230 g miltų
  • 20 g kepimo miltelių
Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi ir migdolų esencija. Plakti kokias 5 min, kol masė padidės 3 kartus.    Tuomet silpna srovele supilti aliejų, paplakti dar. Pamažu suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, lengvai maišyti, kol masė taps vientisa. Ją supilti į riebalais išteptą, “atsidarančią“ ~25 cm skardą ir kepti 190 C orkaitėje apie 35 minutes.
Kremui:
  • 1 indelis kondensuoto pieno
  • 50 g kokoso drožlių (kitą kartą dėčiau šiek tiek daugiau, bent 70 g)
  • 180 g sviesto (82%)
  • 450 g grietinėlės
  • 2 pakeliai grietinėlės standiklio
Kambario temperatūros sviestą gerai sumaišyti su kondensuotu pienu. Aš maišiau gana ilgai, kol visi sviesto gumulėliai ištirpo, tada subėriau kokoso drožles ir padėjau masę į šaldytuvą pusvalandžiui. Grietinėlę išplakiau su standikliu ir taip pat padėjau į šaldytuvą. Po pusvalandžio į grietinėlę supilti sviesto masę ir truputį  paplakti, kol taps vientisa.

Biskvito sulaistymui:
  • 200 g vandens
  • 2 mažų arba 1 labai didelės citrinos sulčių
  • 1 a.š. cukraus
Viską sumaišyti ir laistyti biskvito lakštus.

Papuošimui:
  • Sausainių pirštelių
  • 50 g kokoso drožlių
  • Šokoladinę rožę

Torto konstravimas:
  • Biskvitą padalinti į 4 dalis, pirmąją dėti į torto lėkštę ir sulaistyti vandens ir citrinos mišiniu. Tepti ketvirtadalį kremo, dėti kitą biskvito lakštą ir t.t., kol sudedame, sulaistome ir sutepame visus 4. Tuomet kremu patepti šonus ir lipdyti prie jų sausainius, perpjautus tiek, koks torto aukštis ir pamirkytus vandenyje su cukrumi. Viršų pabarstyti kokoso drožlėmis ir papuošti šokoladine rože, kaip ją padaryti, galima rasti čia.
SKANAUS!
Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s