Paskelbta Sausainiai

Sausainiai su mėlynuoju sūriu


Mėlynojo ir kitų pelėsinių sūrių negaliu pakęsti, bet pagalvojau – bus skanu vaikinui prie alaus iškepti tokius sausainiukus. Iškepiau, paragavau – apstulbau. Jokio pelėsio nesijaučia, tiesiog sūrūs, be galo trapūs ir tirpstantys burnoje sausainiai. Tikriausiai ir man reiks alaus nusipirkti… 😉


O reikia jiems visai nedaug:
 
  • 75 g mėlynojo sūrio
  • 100 g miltų
  • 100 g sviesto
  • aguonų
  • druskos
Eiga:
  • Sviestą ir sūrį sutarkuoti, supilti miltus ir užminkyti tešlą. Atrodo, kad sunkiai formuosis, trupės, bet iš tiesų lengvai sulimpa viskas. Suformuoto nestorą “dešrą” ir valandai dėti į šaldytuvą. Po to išvolioti aguonose, supjaustyti 1 cm storio gabalėliais, juos apibarstyti druska ir kepti skardoje su kepimo popieriumi ~180 C orkaitėje apie 20min. Dėliojant gabaliukus palikti nemažus tarpelius, kadangi sausainai “pasklis” į šalis šiek tiek. 🙂 
Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s