Paskelbta Sausainiai

Naminiai “Oreos”


Būtent šitaip sausainiai buvo pavadinti Smitten kitchen, tačiau mano asmenine nuomone jie nėra visiškas tų sausainių atitikmuo. BET tikrai nereiškia, kad jie neskanūs, priešingai – man net skanesni už originaliuosius Oreos. 🙂 Rekomenduojama valgyti su pienu, o aš išbandžiau su braškių skonio pieno gėrimu (pasidariau iš Nesquik miltelių). Nemeluosiu apsiryjau! 😮 (Bet dėl to neatgailauju per daug :)) )

Sausainių tešlai:

  • 200 g miltų
  • 60 g kakavos (nesaldžios)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 200 g cukraus
  • 145 g sviesto
  • 2 kiaušiniai (ne per didžiausi)

Kreminiam pertepimui:

  • 50 g sviesto
  • 80 g baltojo šokolado
  • 100 g saldinto sutirštinto pieno
  • 300-350 g cukraus pudros

Eiga:

Sausus tešlos ingridientus sumaišome. Sviestą atšildome mikrobangėje (arba kurį laiką palaikome kambaryje, kad sušiltų), išplakame su kiaušiniais. Plakinį pilame į saususingridientus ir dar išplakame. Gaunasi tokia trupiniuota tešla, bet viskas su ja tvarkoje, limpa ir formuojasi gerai. 🙂 Taigi į skardą su kepimo popieriumi nemažais atsumais dedame tešlos rutuliukus ir juos šiek tiek suspaudžiame (formuoti geriausia sušlapinus rankas, nes kitaip neišeis lygiai, lips prie rankų). Iškepus atvėsiname.

Pertepimui šokoladą išlydome vandens vonelėje, dedame mikrobangėje atšildytą sviestą, pilame kondensuotą pieną ir viską labai gerai išmaišome. Tada maišant beriame cukraus pudrą.

Atvėsusius sausainius tepame kremu (geriau nepadauginti, nes lipa per kraštus) ir bent jau aš įdėjau į šaldytuvą kuriam laikui, kad sutvirtėtų pertepimas ir neslystų sausainiai.        

Jei labai saldžiai nemėgstate, tuomet cukraus kiekį tešloje reiktų mažinti.   

Štai ir viskas, skanaus! 🙂

Advertisements

2 komentarai “Naminiai “Oreos”

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s