Paskelbta Keksiukai

Bananiniai pyragaičiai


Po ilgos ilgos pertraukos pagaliau turiu virtuvėlę, kurioje vėl galiu šokti tango su įvairiausiais skanėstais. Šį kartą kėliau Helouvyninę puotą. Ir nors ši šventė jau praėjo, aš nesibijau kelti viešumom savo ypatingųjų, moliūgais pasipuošusių formelių. 🙂 O puošti tikrai yra ką…

Ta da da dam, ta dam! Pirmas kepinys iš naujos Beatos knygos. Nepasididžiuosiu pasakyti, kad gavosi i d e a l ū s pyragaičiai. 🙂 Keistas dalykas – jie nesubliuško ištraukti iš viryklės, man čia didelis džiaugsmas. O kremas…pasaka. N-tąjį kartą įsitikinu – Beata niekada neapvils. 🙂

Paveikslėlis

Šiems kauburėliams reikia (12 vidutinio dydžio keksiukų):

  1. 120 g ištirpinto sviesto
  2. 2 bananų
  3. 150 g cukraus
  4. 2 kiaušinių
  5. 50 ml kefyro
  6. 180 g miltų
  7. 1,5 a.š. kepimo miltelių
  8. 50 g smulkintų lazdyno riešutų

Kremui:

  1. 200 g (aš naudojau 120g – pakelį) “Philadelphia” sūrio
  2. 100 g “Rududu”

Gaminame:

Bananus sutrinti, susmulkinti riešutus (man kuo smulkiau, tuo skaniau). Kiaušinius paplakti su cukrumi, supilti ištirpintą sviestą bei kefyrą ir viską išmaišyti. Tuomet sukrėsti trintus bananus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į kiaušinių-bananų masę, ten pat suberti riešutus. Viską gerai išmaišyti ir masę pilstyti į formeles. Kepti 190 C orkaitėje apie 25 minutes.

Kremas: sūrį bei rududu išmaišyti iki vientisos masės (galima pagalbon pasitelkti mikserį) ir tepti ant iškepusių keksiukų.

Gudrybė! Kremą siūlau kepti ant jau atvėsusių keksiukų, nes jis nėra standus, gali pabėgti į šonus. Taip pat pravartu į konditerinį švirkštą sukrėstą kremą patalpinti šaldytuve, kol keksiukai atauš. Tuomet bus galima gražiais ornamentais papuošti keksiukus. Kadangi ši mintis man šovė į galvą po visko, tai manasis kremas neatrodo taip patraukliai, kaip galėtų. 🙂

SKANAUS!

Paveikslėlis

Advertisements

9 komentarai “Bananiniai pyragaičiai

  1. Katik iškepiau. Skonis liuks, drėgni keksiukai. Tik gal kiek per daug sviesto įdėjau, nes apačia visų keksiukų visiškai šlapia. Ir kremas per riebus, man asmeniškai. Žiūrėsim ką šeimyynėlė sakys. Bet šiaip nenusivyliau, tikrai skanūs:)

    1. Sveika, Algimante,
      smagu, kad pabandei ir nenusivylei. 😉 Kremas išties nėra lengvas, manau galima jį pakeisti ir natūralaus jogurto, pagardinto uogiene, užtepu arba išvis nieko netepti, fantazijos ir skonio reikalas. Tikiuosi ir šeimynėlei patiko. 😉

  2. Šiandien švęsim gimtadienį tai išsikėpeme šiuos keksiukus. Kadangi kaikuriose formelėse tešlos pagailėjom – išėjo 17 keksiukų. Taip pat vietoj jūsų kremo apipilsime juodu šokoladu.
    Ragavau dar be kremo. Labai skanu !! Iš pradžių kai kandau – tai toks jausmas, kad valgau obuolių pyragą ir taip laukiau obuoliuko, bet pajutau bananų skonį ir prisiminiau,kad keksiukai!!

    Labai skanu !!(y) Lauksim svečių nuomonės 🙂

    1. Labas, Gabriele. 🙂 Džiaugiuosi, kad Jums patiko keksiukai, tikiuosi ir svečiai bus patenkinti. 🙂 Kremą pakeisti šokoladu – puiki idėja, paprasčiau ir pigiau. Bet jei kada kartosit keksiukus, siūlau ir tą kremą pasibandyti, išties skanu. 😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s