Paskelbta Pyragai

Obuolių pyragų Karalius


Neįsivaizduoju savo rudens be obuolių pyragų. O be šio neįsivaizduoju ir žiemos, ir pavasario… Skanesnio ir paprastesnio aš dar neatradau. Todėl mūsų namuose šis kepinys iškilmingai vadinamas obuolių pyragų Karaliumi. Traškus, karštas, tirpstantis burnoje, man jis kaip tik. 🙂

Paveikslėlis

Jam reikia visai nedaug:

  1. 200 g miltų
  2. 150 g manų kruopų
  3. 150 g cukraus
  4. 1 pakelio sviesto
  5. 4-6 obuolių (priklauso nuo dydžio)

Eiga: sausu ingridientus sumaišome. Obuolius supjaustome kaip norisi, kartais aš pjaustau kubeliais, kartais tarkuoju (tada obuolių reikia daugiau), o šį kartą pjausčiau skiltelėmis. Kepimo indą patepame riebalais, beriame sausą mišinį (kad pasidengtų dugnas ir nešviestų indo apačia), klojame obuolius, tada vėl sausą masė, vėl obuolius ir taip, kol baigiame. Viršus būtinai turi būti sausos masės. Tuomet dėliojame riekelėmis pjaustytą sviestą ir į orkaitę. 🙂 Kepame apie 50 minučių, 180 laipsnių karštyje.

Patiekti su ledais.

Gudrybė! Kad sviestas lengviau pjaustytųsi ir netirptų rankose, kol paruošite pyragą jį laikykite šaldiklyje, atšalusį jį pjaustyti bus labai lengva.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

SKANAUS!

Advertisements

7 komentarai “Obuolių pyragų Karalius

  1. ar aš gerai supratau, kad sviesta reikia pjaustyt paskutinėj eilėj, ant jau paruošto kepimui pyrago?

  2. sveiki. ar gerai supratau, kad sviestas dedamas pats paskutinis, jau ant paruosto kepti pyrago?

  3. geo, villa,

    taip jūs supratote visiškai teisingai – sviestą reikia išdėlioti ant jau paruošto kepti pyrago. Būtent taip pyragas gauna riebalų ir iškepa. 🙂

  4. Toobulas pyraagas ❤ rekomenduoju! labaaai skanu ypac su ledais ir sokoladiniu padazu, mhhmm.aciu labai uz recepta!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s