Paskelbta Keksiukai

Šokoladiniai pyragaičiai


Kai norisi pasilepinti dažnai perku šokoladą. Galiu be jokios sąžinės graužaties sudoroti visą plytą. Šiandien man taip pat norėjosi pasilepinti. Bet nusprendžiau ne šokolado plytą graužti, o pasigaminti kažką puraus, minkšto ir drėgno… bet – būtinai šokoladinio. Atsivertusi Beatos knygą radau tai, ko man reikia – šokoladinius keksiukus.

 

Jiems reikia:

  • 2 kiaušinių
  • 150 g cukraus (mažinčiau iki 100 g)
  • 100 ml kefyro
  • 80 ml aliejaus (tik ne alyvuogių)
  • 160 g miltų
  • 1,5 šaukšelio kepimo miltelių
  • 20 g kakavos
  • žiupsnelis druskos

Kremui:

  • 300 ml grietinėlės
  • 200 g juodojo šokolado (naudojau “Kepiniams“)

Ruošiame kremą:

Nuo jo geriausia pradėti, kadangi pati keksiukų tešla paruošiama labai greitai, o vat kremui reikia laiko brandintis. Geriausia jei kremą pasiruošit ryte, o keksiukus kepsit jau į vakarą ar bent jau po pietų. Taigi: susmulkintą šokoladą dedame į vandens vonelę ir leidžiame šiek tiek patirpti. Grietinėlę šildome praktiškai iki užvirimo – kai šonuose jau pradeda matytis burbuliukai. Užvirti nereikia. Grietinėlę pilame į šokoladą ir viską maišome kaitindami ant labai silpnos ugnelės, kol masė gaunasi vientisa. Iš pradžių gali atrodyti, kad ji tokia nesigaus, bet kantrybės – tikrai gausis. Tada leidžiame kremui atvėsti iki kambario temperatūros ir uždengę dedame į šaldytyvą.

Tešla:

Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame cukrų, pilame aliejų ir kefyrą ir maišome, kol pasidarys beveik vientisa masė. Atskirai sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą ir žiupsnelį druskos. Šį mišinį beriame į kiaušinių masę ir maišome iki vientisos konsistencijos. Į paruoštas formeles dedame tiek tešlos, kad dar liktų apie 1-1,5 cmvietos, kadangi keksiukai linkę kopti į viršų ir pūstis. 🙂 Kepame iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Ar jau iškepę galima patikrinti dantų krapštuku – jei jį įbedus į keksiuką krapštukas neaplimpa, vadinasi – iškepė.

Leidžiame keksiukams atvėsi. Traukiame iš šaldytyvo kremą, paplakame mikseriu (kad gautųsi tiršta, lengvai tepama masė) ir dekoruojame konditeriniu švirkštu ar tiesiog aptepame keksiukus.

Skanaus!

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s