Paskelbta Tortai

Labai šokoladinis tortas


 

IMG_3190Dažnai kemšu šokoladą su gilia mintimi:

  • noriu pasigerinti nuotaiką;
  • geriau pasiruošti egzaminui;
  • nes nusipelniau

Esu tikra, kad tokia esu ne viena. Tai guodžia. 🙂 Bet dar labiau guodžia žinojimas, kad šokolado nauda nėra vien pramanai! Šokolade esantis teobrominas – stimuliuojamoji medžiaga, artima kofeinui. Ji gerina kraujotaką, raumenų pajėgumą, stiprina smegenų veiklą, grąžina jėgas. Tai rašau ne šiaip sau. Dažnai girdžiu damas sakant: “reikia mažinti saldumynų kiekį“. Reikia tai reikia. Bet patyliukais sau galvoju, kad tie žodžiai tik sąžinei nuraminti… 😉 Todėl, kad sąžinė tylėtų kemšant šokoladinius skanėstus negalima pamiršti jų naudos. 🙂 Juk moksliškai įrodyta! O su tuo sąžinė sunkiai pasiginčys… 😉

tortas

Biskvitas:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 120 g sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 200 g rudojo cukraus (naudojau drėgnąjį Muskovado)
  • 170 g miltų
  • 3 v.š. kakavos
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 200 ml kefyro

Kremas:

  • 400ml grietinės (30%)
  • 300 g juodojo šokolado (kitą kartą bandyčiau su baltuoju arba pienišku šokoladu)

Biskvito suliejimui (nebūtina, bet man žymiai skaniau):

  • 100 ml brendžio
  • 50 ml stiprios kavos
  • 70 g rudojo cukraus

Eiga:

Ruošiame biskvitą: šokoladą ištirpinti su sviestu vandens vonelėje. Kiaušinius ir cukrų plakti 10min., kol masė gerokai padidės. Šokoladą ir sviestą maišant pilti į kiaušinių masę. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijoti, į juos suberti šokoladinę masę ir sumaišyti. Tuomet supilti kefyrą ir vėl gerai išmaišyti. Tešlą supilti į formą (aš naudojau 25cm nuimamais šonais), pateptą aliejumi ir kepti apie 30 min 190C įkaitintoje orkaitėje. Iškepus leisti atvėsti.

Kremas: vandens vonelėje ištirpdyti šokoladą. Grietinę pašildyti (to reikia, kad šokoladas nesušoktu į gabalėlius) kitame dubenėlyje ir nuėmus nuo ugnies į ją pamažu, maišant supilti šokoladą. Masę palikti atvėsti iki kambario temperatūros.

Sulaistymui reikalingus produktus pavirti, kol cukrus ištirps ir atvėsinti.

Biskvitą perpjauti išilgai 2 kartus (kad gautųsi 3 lakštai). Sulaistyti lakštą sirupu, tepti šokolado ir grietinės kremą, dėti naują lakštą ir taip iki galo.

Aš su šiuo tortu padariau klaidą: išsikepiau jį iš vakaro ir pernakt laikiau šaldytuve. Nors daugumai tortų tinka toks scenarijus šiam, deja, ne. Jis tapo sausokas, priešingas man mėgstamiems drėgniems tortams. Taigi geriausia jį kepti tą pačią dieną, kai bus valgomas.

DSC_0051

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s