Būtinai būtinai prie arbatos. Geriausia – nesaldintos, nes pats, dėl jame esančio irisinio pertepimo, yra tikrai saldus. 🙂 Labai įdomus ir neįprastas. Saldžiamėgiams patiks tikrai.
Biskvitui reikia:
- 180 g sviesto
- 70 g rudojo cukraus
- 180 g miltų
- 2 v.š. kakavos
- 80 g manų kruopų
Irisiniam įdarui:
- 50 g sviesto
- 50 g rudojo cukraus (naudojau drėgnąjį)
- indelis kondensuoto pieno (397 g)
Šokoladiniam višui:
- 100 g baltojo šokolado
- 100 g juodojo šokolado
- 100 g pieniško šokolado
Eiga:
Kambario temperatūros sviestą ir cukrų plakti mikseriu iki purios masės. Miltus ir kakavą sumaišyti, dėti į sviesto masę, taip pat suberti manų kruopas ir išminkyti tešlą. Ją pakloti kepimo popieriumi išklotoje formoje ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Palikti atvėsti.
Irisinis pertepimas: išlydyti sviestą, cukrų ir kondensuotą pieną iki kol cukrus ištirps. Leisti užvirti ir nuolat maišant dar pavirti kokias 10 min, kol masė taps tiršta, paruduos šiek tiek. Baigus palikti minutei kitai atvėsti ir krėsti ant iškepusios tešlos. Leisti visiškai atvėsti.
Šokoladus kiekvieną atskirai ištirpdyti vandens vonelėse, krėsti ant irisinio viršaus ir piešti kaip tik norisi. Leisti šokoladui sukietėti, galima palaikyti šaldytuve.
Skanaus!