Paskelbta Pyragai, Saldumynai ir desertai

Irisinis trapios tešlos pyragas


Būtinai būtinai prie arbatos. Geriausia – nesaldintos, nes pats, dėl jame esančio irisinio pertepimo, yra tikrai saldus. 🙂 Labai įdomus ir neįprastas. Saldžiamėgiams patiks tikrai.

IMG_3402

 

IMG_3422

 

Biskvitui reikia:

  • 180 g sviesto
  • 70 g rudojo cukraus
  • 180 g miltų
  • 2 v.š. kakavos
  • 80 g manų kruopų

Irisiniam įdarui:

  • 50 g sviesto
  • 50 g rudojo cukraus (naudojau drėgnąjį)
  • indelis kondensuoto pieno (397 g)

Šokoladiniam višui:

  • 100 g baltojo šokolado
  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g pieniško šokolado

Eiga:

Kambario temperatūros sviestą ir cukrų plakti mikseriu iki purios masės. Miltus ir kakavą sumaišyti, dėti į sviesto masę, taip pat suberti manų kruopas ir išminkyti tešlą. Ją pakloti kepimo popieriumi išklotoje formoje ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Palikti atvėsti.

Irisinis pertepimas: išlydyti sviestą, cukrų ir kondensuotą pieną iki kol cukrus ištirps. Leisti užvirti ir nuolat maišant dar pavirti kokias 10 min, kol masė taps tiršta, paruduos šiek tiek. Baigus palikti minutei kitai atvėsti ir krėsti ant iškepusios tešlos. Leisti visiškai atvėsti.

Šokoladus kiekvieną atskirai ištirpdyti vandens vonelėse, krėsti ant irisinio viršaus ir piešti kaip tik norisi. Leisti šokoladui sukietėti, galima palaikyti šaldytuve.

Skanaus!

IMG_3459

 

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s