SKANĖSTAI

Kondensuoto pieno keksiukai

Reklama

Prieš akis visas sausis. Jis ne šiaip visas, jis visas LAISVAS. Atostogos taip sakant. 🙂 Nemoku apsakyti, kaip gera miegoti kiek tik norisi, planuotis dienas kaip tik šauna į galvą, veikti tai, kam anksčiau nebūdavo tiek daug laiko…  Todėl sausis man labai brangus, jį skiriu vidiniam (ir ne tik) tobulėjimui: skaitymui, gaminimui, grožio procedūroms, geriems filmams, vakarams su vynu, stalo žaidimams ir gerai nuotaikai. 😉 Čia tam tikras švenčių tęsinys. O kokios šventės be dailių, saldžių, minkštų torčiukų?

 

12 keksiukų:

Eiga:

Kiaušinius suplakti, plakant supilti kondensuotą pieną. Sviestą išlydyti ir supilti į kiaušinių masę, išmaišyti. Tuomet įsijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Supilstyti tešlą į formeles, kad nuo viršaus liktų 1cm tarpas. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35min. Viskas!

 

Keksiukai gaunasi purūs ir minkšti, tačiau kitą kartą bandyčiau į tešlą įmaišyti kokios nors rūgštesnės uogienės – dėl drėgmės. Su arbata – puikiausias desertas. Manasis ragautojas pilnais žandais naikino šiuos pyragaičius, vadinasi – skanūs. 😉

Reklama

Reklama