Paskelbta Nesaldūs kepiniai

Batonas?


IMG_4021

Idėja išsikepti batoną galvoje sukosi jau seniai. Parduotuvėse kuris laikas neatrandu tokio, kuris man patiktų be pretenzijų. Vienas per sausas, kitas per saldus, trečias per daug “pieninis:… Anksčiau tokia išranki nebuvau, bet po vasaros svetur mūsiškiai batonai man patapo nebe tokie gardūs. Dabar, kai pamačiau kaip lengva išsikepti tą kasdienį sumuštinių pagrindą (?) abejoju, ar greitu metu dar pirksiu jį parduotuvėje. 🙂

Klaustukas pavadinime ne šiaip sau. Čia nėra visiems įprastas baltas, šviesus kepalėlis. Aš dėjau pusiau paprastus miltus, pusiau pilno grūdo kvietinius. Todėl gavosi toks neįprasto, bet labai labai gardaus skonio Ponas Batonas. 🙂

Receptą radau čia. Suviliojo tas žodis “pradedantiesiems”. Smagu, pats pirmas mano batonas jau “gatavas”. 🙂 Neapsistosiu ties šiuo ir tikrai eksperimentuosiu toliau!

2 batonams reikia:

  • 1 stiklinės šilto vandens
  • 7g sausų mielių (arba apie 20g šlapių)
  • 1 v.š. cukraus
  • 300 g kvietinių miltų
  • 300 g pilno grūdo kvietinių miltų
  • 1 a.š. druskos
  • 7-8 v.š. aliejaus

Eiga:

Stiklinėje vandens ištirpinti mieles ir cukrų. Maišyti tol, kol nebebus sušokusių mielių gabalėlių. Leisti pabūti ~15min. Miltus, druską ir aliejų sumaišyti. Į juos supilti mielių, cukraus ir vandens mišinį ir išminkyti tešlą iki vientiso rutulio. Jį šiltoje vietoje palikti aliejumi išteptame dubenyje uždengus drobiniu rankšluosčiu kokiai valandai. Tešla turi padvigubėti. Tuomet padalinti ją į 2 dalis. Abi jas iškočioti ir vynioti iki pailgos batono formos. Tuomet dar šiltai palikti kokiai valandai pakilti.

Kepti 200C įkaitintoje orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie 25min.

Skanaus!

IMG_4026

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s