Paskelbta Sriubos

Pievagrybių sriuba


Buvo laikas, kai visai negaminau sriubų. Turėjau įsitikinimą, kad nemoku, kad sunku, kad ilgai… O gal tiesiog tingėjau?.. Bet pastaruoju metu labai pamėgau delnais “apsikabinti” šiltą dubenį sriubos ir jausti kaip lėtai lėtai kaista žandai… Šį receptą radau pas Rūtą. Dievaži, be galo skani sriuba.

IMG_4124

 

Reikia: 

  • 1 svogūno
  • 200 g pievagrybių
  • 100 g sviesto
  • 5-6 v.š. miltų (priklauso, kokio tirštumo sriubos reikia)
  • 1,5 l sultinio 
  • 200 ml grietinėlės (riebios)
  • džiovintų krapų
  • druskos, pipirų

Eiga: Svogūną susmulkinti ir pakepinti šaukšte aliejaus. Tada susmulkinti  pievagrybius ir pakepinti kartu su svogūnais, kol sukris. Sviestą išlydyti puode, kuriame bus gaminama sriuba. Į jį po šaukštą, plakant šluotele, įmaišyti miltus, kad nebūtų jokių gumulėlių. Tuomet dalimis supilti sultinį, suberti grybus su svogūnais. Išmaišyti. Pilti grietinėlę, gardinti krapais, druska, pipirais (pagal skonį). Ir leisti užvirti. Labai skanu į dubenėlius įmesti paskrudintą batoną. Aš naudojau naminį – ausys linko bevalgant. 😉

Skanaus!

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s