Paskelbta Sriubos

Soup à l’oignon gratinée pagal Julia Child


Vakar vėl pažiūrėjau Julie and Julia. Kaip man patinka tas filmas! Žiūrėjau ir seilės varvėjo matant visus tuos patiekalus… Todėl būtinai užsimaniau pagaminti kažką iš Julia’s Child receptų. Šiandien buvau nusprendusi virti svogūnų sriubą, jau ir receptą radusi buvau… Bet šovė į galvą internete patikrinti, ar Julia neparašiusi šios nuostabios sriubos receptūros. Akurat!

IMG_4202

Reikia:

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. sviesto
  • 4 dideli svogūnai
  • 0,25 a.š. druskos, tiek pat cukraus
  • 3 v.š. miltų
  • 1,5 l jautienos sultinio
  • 0,5 puodelio sauso balto vyno
  • pipirų pagal skonį
  • batono riekelių (geriausia prancūziškas)
  • 1-2 puodeliai parmezano (aš neturėjau tokio, tai naudojau tiesiog kietą fermentinį sūrį)

Eiga: Svogūnųs susmulkinti ir sudėti į pakaitintą puodą su aliejumi ir išlydytu sviestu. Uždengus kepti ~15min kartais pamaišant. Po to atidengti, berti druską, cukrų ir dar pakaitinti apie pusvalandį, vėlgi vis pamaišant, kad neprisviltų. Svogūnai turi tapti gražiai auksiniai.

Po 30min berti miltus, maišyti, kad nesušoktu į gumuliukus. Į svogūnus pilti pasiruoštą sultinį, vyną. Virti apie 30 min. Ragaujant dėti  pipirų.

Batono riekeles guldyti karščiui atspariuose dubenėliuose, užberti sūriu, pilti sriubą, vėl berti sūrį ir “pašauti” iki 170 C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s