Paskelbta Varškės patiekalai

Česnakinė naminė varškytė


Švelnios varškytės receptą aptikau pas Redą. Buvau nustebusi, kiek nedaug reikia PAČIAI pasigaminti tokį gardumyną. Iškart nuskubėjau į parduotuvę pagrindinio ir..vienintelio ingridiento – šaltibarščių kefyro. Tada kantriai, kantriai laukiau (miegojau)…

vvv

Taigi ~320 g švelnios varškytės pasigaminti reikia:

  • 1 litro šaltibarščių kefyro (naudojau 7% riebumo)
  • marlės skiautės

Eiga: Kefyrą kelioms valandoms (kokioms 6-7) mesti į šaldiklį ir laukti, kol suledės. Aš jį ten įmečiau vidurdienį, o vakare, apie 22h ištraukiau jau ledo luitą. Jį reikia talpinti į porą kartų perlenktą marlę ir kabinti virš kokio indo (išrūgoms nuvarvėti). Ryte mano varškytė buvo jau gatava. 🙂 Nors visai skani buvo ir be priedų, aš vis dėlto mėgstu jausti kažką daugiau, tai varškytę sumaišiau su česnako granulėmis (galima ir su tikru česnaku, bet tingėjau terliotis), krapais ir žiupsneliu druskos. Gavosi pasakiška užtepėlė. 🙂 Ingridientais varijuoti galima kaip tik širdis geidžia.

Šią varškę dabar gaminsiu tikrai dažnai, net žodis “gaminsiu“ čia nelabai tinka, tiesiog pakabini ją ir va gaminasi pati sau. Mano galva varškytę galima drąsiai naudoti vietoj visų philadelphia ar mascarponės sūrių, pasaldinus naudoti kaip blynų, bandelių įdarą, pyragų pertepimą ir įvairiems desertams pagardinti. Čia tereikia vienintelio dalyko – fantazijos. 🙂

vv

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s