Nepažįstu nei vieno žmogaus, kuriam nepatiktų tobulasis šokoladainis. Ką vaišinau – visi liko sužavėti. Nesistebiu, pačiai jis niekada neatsibos turbūt. Kai jį atradau tai tikrai nebuvo mėnesio, kad nebūčiau iškepusi jo. :))
Reikia:
- 200 g šokolado, geriausia – juodojo
- 200 g sviesto
- 150 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 150 g miltų
- 2 v.š. nesaldintos kakavos
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- “Rududu“
Eiga: Kiaušinius suplakti su cukrumi. Sviestą ištirpinti su šokoladu. Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską sumaišyti. Į kiaušinius maišant supilti ištirpintą šokoladą, suberti sausus ingridientus. Kepimo indą iškolti kepimo popieriumi, sukrėsti masę ir šauktšteliu išdėlioti “Rududu“ – taip, kad pjaustant iškepusį kiekviename kąsnelyje galima būtų jį rasti. Dėliojant “Rududu“ galima truputį įspausti jį į tešlą, kad šiek tiek “nuskęstų“ joje. Kepti 180 C orkaitėje apie 35 min. Iškepus leisti ataušti kepimo formoje, supjaustyti kvadratėliais. Skanaus!
Noriu!
Vaišinu! Arba siūlau išsikepti. 😉
super!
O kuo pakeisti Rududu, jei jo nemėgstu? 🙂
Sveika,
kai kurie nieko nededa į šokoladainį jei Rududu nemėgsta, bet jei norisi visgi kažką įtūpdyti vidun, tai gali pabandyti riešutų sviestą, ar “Karvutės“ saldainių pridėlioti… Iš tiesų tai čia fantazijos reikalas. 😉
Smaigstykite šokolado gabalėlius 🙂