Paskelbta Pyragai

Šokoladainis


Nepažįstu nei vieno žmogaus, kuriam nepatiktų tobulasis šokoladainis. Ką vaišinau – visi liko sužavėti. Nesistebiu, pačiai jis niekada neatsibos turbūt. Kai jį atradau tai tikrai nebuvo mėnesio, kad nebūčiau iškepusi jo. :))

IMG_4426

Reikia:

  • 200 g šokolado, geriausia – juodojo
  • 200 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g miltų
  • 2 v.š. nesaldintos kakavos
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • “Rududu“
Eiga: Kiaušinius suplakti su cukrumi. Sviestą ištirpinti su šokoladu. Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską sumaišyti. Į kiaušinius maišant supilti ištirpintą šokoladą, suberti sausus ingridientus. Kepimo indą iškolti kepimo popieriumi, sukrėsti masę ir šauktšteliu išdėlioti “Rududu“  – taip, kad pjaustant iškepusį kiekviename kąsnelyje galima būtų jį rasti. Dėliojant “Rududu“ galima truputį įspausti jį į tešlą, kad šiek tiek “nuskęstų“ joje. Kepti 180 C orkaitėje apie 35 min. Iškepus leisti ataušti kepimo formoje, supjaustyti kvadratėliais. Skanaus! 
IMG_4434
IMG_4435

6 komentarai “Šokoladainis

    1. Sveika,
      kai kurie nieko nededa į šokoladainį jei Rududu nemėgsta, bet jei norisi visgi kažką įtūpdyti vidun, tai gali pabandyti riešutų sviestą, ar “Karvutės“ saldainių pridėlioti… Iš tiesų tai čia fantazijos reikalas. 😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s