Paskelbta Tortai

Ala Tiramisu


Sakau ala, nes nekepiau biskvito pagal paplitusį receptą, į kurį įeina krakmolas. Neturėjau jo namie, tai kepiausi pamėgtą, purųjį Raffaelinio torto biskvitą. Bet skoniui, manau, nepakenkė. 🙂 Tortą adaptavau pagal Ilonos receptą.

IMG_5453

Biskvitui reikia:

  • 5 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 65 g aliejaus
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių

Kremui:

  • 350 g maskarponės
  • 500 ml grietinėlės
  • 100 g cukraus pudros

Kavos sirupui:

  • 3-4 v.š. tirpios kavos
  • ~350-400 ml karšto vandens
  • 3 a.š. cukraus
  • 2 a.š. brendžio

Eiga:

Kiaušinius išplakti su cukrumi kol masė patrigubės. Aš standartiškai plaku apie 10min, visada pavyksta. Plakant supilti aliejų. Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti ir maišant berti į kiaušinių masę. Labai svarbu gerai viską išmaišyti, nes kiaušinių masė slepia oro tarpus, kuriuose po to “dingsta” miltai ir atrodo, kad jų jau nebėra, nors dar yra. Kepti 25cm formoje, išteptoje aliejumi, 190C orkaitėje 35 minutes.

Kremui: Išplakti grietinėlę su cukraus pudra ir gerai sumaišyti su maskarpone.

Sirupui: sumaišyti visus ingridientus.

Lipdymas: biskvitą perpjauti pusiau ir abi puses sulaistyti sirupu. Tuomet puse kremo tepti ant vieno biskvito, ant viršaus dėti kitą ir taip pat aptepti grietinėle. Aš ir torto šonus tepiau grietinėlę, kad liptų sausainiai, kuriais puošiau. Juos dar galima pamirkyti į sulaistymui skirtą skystį, bet aš taip nedariau.

Viskas – vienas paprastesnių tortų, kuris skoniu tikrai nenuvils. 🙂

IMG_5469

Skanaus!

Advertisements

7 komentarai “Ala Tiramisu

  1. Atgalinis pranešimas: Tiramisu desertas | SKANĖSTAI

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s