Paskelbta Sriubos

Trinta lęšių sriuba


Skanut skanutėlė 🙂 Vienas iš pagrindinių sriubos akcentų – kuminas, su kuriuo reikia elgtis labai atsargiai, jei norima išvengti pernelyg intensyvaus skonio, bet naudojamas su saiku nuspalvina patiekalus ypatingu aromatu bei skoniu.

Receptas adaptuotas pagal sausio mėnesio Beatos kalendoriaus lapą. 🙂

IMG_5599

Reikia:

  • 2 didelės morkos
  • 4 v.š. pomidorų pastos arba vakuotų pomidorų tyrės
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 svogūnas
  • 1 a.š. malto imbiero arba nedidelė, tarkuota imbiero šaknis
  • 1 a.š. malto kumino
  • 0,5 a.š. malto čili pipiro
  • druskytės, pipiriukų
  • 200 g raudonųjų arba rudųjų lęšių
  • 1,5 l sultinio
  • fermentinio sūrio

Eiga: Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinti šlakelyje aliejaus. Kai jie suminkštės sudėti tarkuotas morkas ir pakepinti viską apie 5 min. Tuomet sudėti smulkintą česnaką, imbierą ir kitus prieskonius. Viską gerai išmaišyti ir porą minučių pakepinti. Tada visą keptuvės turinį transportuoti į puodą, kuriame virs sriuba. Užpilti sultiniu, berti lęšius, pomidorų tyrę ir virti kol lęšiai suminkštės apie 40 min. Sriubą sutrinti. Tiekiant į dubenėlius berti tarkuotą sūrį, jei norisi – grietinės. Labai skanu su česnakine duonele. 🙂

Advertisements

2 komentarai “Trinta lęšių sriuba

  1. Tikrai labai skanu 🙂 Tik aš lęšius pernakt pamirkiau, kad trumpiau virti tektų..

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s