Skanut skanutėlė 🙂 Vienas iš pagrindinių sriubos akcentų – kuminas, su kuriuo reikia elgtis labai atsargiai, jei norima išvengti pernelyg intensyvaus skonio, bet naudojamas su saiku nuspalvina patiekalus ypatingu aromatu bei skoniu.
Receptas adaptuotas pagal sausio mėnesio Beatos kalendoriaus lapą. 🙂
Reikia:
- 2 didelės morkos
- 4 v.š. pomidorų pastos arba vakuotų pomidorų tyrės
- 2 skiltelės česnako
- 1 svogūnas
- 1 a.š. malto imbiero arba nedidelė, tarkuota imbiero šaknis
- 1 a.š. malto kumino
- 0,5 a.š. malto čili pipiro
- druskytės, pipiriukų
- 200 g raudonųjų arba rudųjų lęšių
- 1,5 l sultinio
- fermentinio sūrio
Eiga: Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinti šlakelyje aliejaus. Kai jie suminkštės sudėti tarkuotas morkas ir pakepinti viską apie 5 min. Tuomet sudėti smulkintą česnaką, imbierą ir kitus prieskonius. Viską gerai išmaišyti ir porą minučių pakepinti. Tada visą keptuvės turinį transportuoti į puodą, kuriame virs sriuba. Užpilti sultiniu, berti lęšius, pomidorų tyrę ir virti kol lęšiai suminkštės apie 40 min. Sriubą sutrinti. Tiekiant į dubenėlius berti tarkuotą sūrį, jei norisi – grietinės. Labai skanu su česnakine duonele. 🙂
Tikrai labai skanu 🙂 Tik aš lęšius pernakt pamirkiau, kad trumpiau virti tektų..
O, tikrai gera idėja, tada sriuba tampa greito paruošimo, susitaupo laiko! 😉
Džiaugiuosi, kad patiko. 😉