Drėgni, vasariški, gaivūs. Nesinori daugžodžiauti, keksiukai yra keksiukai, vieni skaniausių, lengviausiai pagaminamų mini torčiukų, kuriuos gali puošti kaip tik vaizduotė leidžia… Kuo toliau, tuo labiau mėgstu keksiukus. 🙂
Reikia (man gavosi 10 keksiukų):
- 150 g miltų
- 80 g cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 100 ml pieno
- 1 didelis kiaušinis
- 60 g lydyto sviesto
- 1 stiklinė smulkintų braškių
Eiga: Persijotus miltus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Atskirai sumaišyti pieną, kiaušinį ir sviestą. Abu mišinius sumaišyti, suberti uogas ir supilstyti į formeles. Kepti ~ 20 min iki 180 C įkaitintoje orkaitėje. Ar iškepę tikrinti mediniu pagaliuku. Puošiau tiesiog grietinėle. 🙂
Atrodo skaniai…Gal kada teks paragauti?
Atrodo išties skaniai:) Man įdomu, ką daryti, kad papuošus grietinele, ji taip greit nenubėgti nuo keksiuko viršaus?
Smagu girdėti.
Kai plaki grietinėlę įplak jos standiklį. Dr. Otker firmos yra visuose prekybos centruose. 🙂 Tada grietinėlę palaikyk šaldytuve kokią valandą ir papuošk. Šalia to vietoj cukraus gali kondensuotą pieną naudoti, šiek tiek pakeičia konsistenciją. O po to, jei lieka keksiukų, tai juos irgi šaldytuve laikau. 🙂
kad kremas nenubegtu nuo keksiuko reikia kad atvestu keksiukas!
darysiu tavo keksiukus tik grietinele uzpilsiu kai iskeps ir papuosiu saldainiukais turetu buti skanu
bus tikrai skanu
Labas, labai nusivyliau tavo siuo receptu, kadangi tavo receptai buvo puikus, nusprendziau ir si skanesta pasigaminti, bet labai nusiyliau – keksiukai neiskepe. Virsus tik skrudo, skrudo, o vidus tirstejo. Kepiau kol virsune paliko JUODA, bet keksiuko taip ir neteko paragauti. Labai gaila, nes atrode viskai skanus keksiukai. VISKA dejau pagal gramus. Kiekviena grameli apskaiciavau, neisivaizduoju kaip ta kose tau iskepe. Tai tiek
Labas, Fausta,
labai apmaudu, kad receptas tave nuvylė. Tikrai žinau tą slogų jausmą, kai kepinys nepasiseka.. Neišmanau, dėl ko tau galėjo taip nutikti, bet galvoju gal kartais keksiukai kepė per arti orkaitės viršaus? Darau tokią išvadą, nes sakai, kad labai apdegė viršus.. Kadangi dabar braškių sezonas, kepsiu juos vėl, gal kartais kokią klaidą įvėliau recepte.
Dėkoju už kritiką ir tuo pačiu džiaugiuosi, kad kiti mano receptai tavęs nenuvylė. 🙂
Toks ir turi būti šis keksiukas. Jis nuo braškių šlapesnis, todėl ir atrodo neiškepęs. Nereikia deginti keksų.
kad kremas nenubegtu nuo keksiuko reikia kad atvestu keksiukas!
Labai turetu buti skanu! Ir lengvai paruosiamos.Aciu 😊
Labai gaila, bet neiskilo 😦
Živile, tikrai gaila.
Gal kartais perpildėte keksiukų formeles? Nežinau, kiek tame tiesos, bet esu kažkur skaičiusi, kad kartais jie neiškyla, jei tešlos formelėje būna daugiau nei 3 ketvirtadaliai.