Paskelbta Keksai

Sluoksniuotas keksas


Purus, bet drėgnas. Tai pagrindiniai mano reikalavimai keksui, nemėgstu sausų, stringančių gerklėje. Todėl apsistosiu ties šiuo ilgam. 🙂

Reikia:

  • 180 g kambario temperatūros sviesto
  • 150 g cukraus pudros
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 a.š. brendžio
  • 100 g šokolado

Eiga: sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Nuolat maišant po vieną įmušti kiaušinius, supilt brendį. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, atsargiai sumaišyti su sviesto ir kiaušinių mase. Padalinti tešlą į 2 dalis, į vieną dalį įmaišyti lydytą šokoaldą. Sukrėsti tešlą sluoksniais į formą. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, apie valandą. Ar iškepė – patikrinti mediniu pagaliuku.

IMG_6862

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

w

Connecting to %s