Visi jau žino, kad dėl Beatos receptų esu pametus galvą. Savo paprastumu ir skoniu jie jau kelinti metai pavergę mano širdį. :)) Šį kart ateinu su alaus sausainiais. Jie ne šiaip “prie alaus“, bet tikri ALAUS sausainiai, nes alus yra vienas iš tešlos ingridientų. Labai mėgstu visokius pikantiškus sausainėlius, tai šie kol kas favoritai. Rekomenduoju!
Tešlai reikia:
- 100 g šalto sviesto
- 180 g miltų
- 1 v.š. kario (būtinai! atsisleidžia ypatingas skonis su juo)
- 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
- 0,5 a.š. druskos
- 90 ml alaus (naudojau “Grindbergen“ tamsų)
- 40 g tarkuoto sūrio
Pabarstukai:
- 1 kiaušinio plakinio (tešlos aptepimui)
- 1 v.š. aguonų
- 1 v.š. sezamų
- 1 v.š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1 v.š. kmynų
- druskos
Eiga:
Pabarstukų ingridientus sumaišyti ir atsidėti. Miltus sumaišyti su kariu, paprikos milteliais ir druska. Sviestą įtarkuoti į miltus burokine tarka ir pamaišyti, kad visas sviestas apsiveltų miltais. Tuomet į miltus pilti alų ir greitai viską maišyti, kad suliptų, sukibtų. Šiek tiek paminkyti rankomis, suspaust į vientisą gumulą, pamaigyti ir atidėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Atvėsusią tešlą iškočioti į stačiakampį. Mintyse padalinkite jį į tris dalis, vidurinę dalį reikia apibarstyti sūriu, tuomet užkloti šoninėmis dalimis. Pakartoti tą patį procesą dar kartą: iškočioti, padalinti, apibarstyti sūriu, užlankstyti. Dabar jau paskutinį kart iškočioti stačiakampį, patepti jį kiaušinio plakiniu ir visą apiberti prieskonių mišiniu. Pjaustyti norimo dydžio sausainius ir kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 14 minučių.