Paskelbta Saldumynai ir desertai

Aviečių kremas


Vasaros desertas, užstrigęs su tais, kurių niekaip nespėju sukelti… Kaip gera žiūrint nuotraukas prisiminti, kaip nerūpestingai leisdami laiką su vaikinu mėgavomės šiuo skanėstu… Lengvas, saldus, vasariškas, nei pridėsi, nei atimsi. 🙂

IMG_9083

 

2 martinio taurėms:

  • 2 kiaušinių tryniai
  • 4 v.š. cukraus
  • 0,5 a.š. krakmolo
  • 250 ml grietinėlės
  • 0,5 l aviečių
  • Eiga: Trynius plakti su cukrumu, kol pabals, tuomet įmaišome krakmolą. Grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo, po to nuolat maišant pilti ją ant trynių. Gautą masę vėl statome ant viryklės ir ant nedidelės ugnies, vis maišant, kaitiname kokias 5 min. Man reikėjo daugiau laiko. Esmė ta, kad kremas turi juntamai sutirštėti. Kai jau pakankamai tirštas nukeliame nuo ugnies ir leidžiame atvėsti. Avietes sutrinti ir perkošti, kad neliktų grūdelių. Aš tai dariau per marlės skiautę, labai gerai gavosi. 🙂 Kai kremas jau atvėsęs, maišome jį su avietėmis ir dedame į šaldytuvą min. 6 valandoms.

IMG_9075

 

Šaltinis: knyga “Beatos virtuvė”

Advertisements

2 komentarai “Aviečių kremas

  1. Galvojau dabar kaip labai noreciau ledu su kokiu uogu uzpilu ir pamaciau tavo sita irasa! Supratau, kad uztektu man avieciu kremo, be jokiu ledu :)))

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s