Mano pasididžiavimas, atradimas, didžiausias džiaugsmas ir skaniausias iš skaniausių Donna Hay’s keksiukų receptas. Ranką prie širdies dedu – šie geriausi. Man jie tokie… neatsivalgomi. Nuttelos plutelė traški traški, tai mane ir papirko. Prie progos siūlau pasibandyti ir įsimylėti. 🙂
10 didelių keksiukų (arba 12, jei nebūsit tokie gobšūs, kaip aš, ir po mažiau į formeles pilsit):
- 140 kambario temp. sviesto
- 100 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 200 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 1,5 a.š. kepimo miltelių
- 10 (arba 12 a.š. nutellos)
Eiga: minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Galima mikseriu – kokias 2 minutes. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Berti vanilinį cukrų. Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais ir suberti į masę. Išmaišyti iki vientisumo. Į kiekvieną formelę krėsti tešlą, kad liktų 1-1,5 cm nuo viršaus. Tuomet dėti po šaukštelį nutellos ir dantų krapštuku išsukti nutellą paviršiuje, kol visas pasidengs. Kepti iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30min. Ar jau iškepę galima patikrinti įbedus dantų krapštuką. Jei jis neapsivelia tešla – valio, keksiukai iškepę. 🙂 Lengva kaip 2×2, skanu neišpasakytai.
žiauriai skanūūūūs .. mano mėgstamiausias receptas <3:**
Mm, dabar kepu. Dabar namai jais šiek tiek kvepia!
Labai tikiuosi, kad bus skanūs!
Elija, ar buvo skanu? 🙂
Iš tiesų tai jau 2 kartą gaminau. 1 kartas buvo skanesnis, bet šiaip puikūs keksiukai!
reiks pabandyt issikept pasikviesiu drauge ir kepsim is nuotraukos atrodo skaniai 🙂
Labai tirsta tesla, keista, kad nereikia jokio pieno..
G,
taip, tešla tiršta, bet pieno tikrai nereikia. Bet jei labai norisi – išmėginkite su pienu, gal jums taip skaniau bus. 🙂
Keksiukų skonis neblogas, tik man kažkodėl nenusiėma visai nuo popierėlio.. Puse keksiuko pasilieka
Labai skanu 😊
Patys skaniusi 🍰🍫