Paskelbta Pyragai

Keptas tinginys


Gruodžio 5 diena yra ypatinga. Brangi. Bet jau kelinti metai iš eilės paskendusi po rūpesčiais, egzaminais, darbais. Ir kasmet guodžiamės – čia laikina, tikrai ateis laikas, kai savo sukaktį galėsime atšvęsti padoriai, kur nors, kur dar nebuvom… Na, o šiemet vėl teko suktis iš padėties. Diena nors ypatinga, bet pilna reikalų.. Visgi nudžiuginta buvau jau nuo pat ryto: širdelės formos sumuštiniai ir kava atkeliavo iki pat lovos… 🙂 Tuo pačiu atkeliavo ir mintis, kad susitiksim tik 22 val… 6 metai – ne juokas, norėjosi kokio iškilmingo torto. Bet kai laiko namuose tą dieną turėjau lygiai 1 valandą, buvau priversta ieškoti kažko paprastesnio. O čia man padėjo Virtuvės Mitų Griovėjų “7 ingredientai”. Kai grįžęs vaikinas rado šį tinginį gavau žinutę, kad TORTAS – nuostabus. :)) O kai kitą dieną klausiau, ar žada dėtis pyragą į darbą, jis nesuprato, apie ką kalbu. 😀 Jam čia tortas. O jei taip, tai aš patenkinta. :))
IMG_0029

Noriu pabrėžti, kad “sumontuoti” šį tinginį užtrukau lygiai 10 min. Netgi greičiau, nei įprastą tinginį! Žinoma, po to jau jis gaminasi pats – kepa. 🙂
Tinginiui reikia:

  • 2 pakelių sausainių po 180 g (Selga, Gaidelis ar pan.)
  • 4 bananų
  • 500 g maskarponės
  • 1 skardinė saldinto kondensuoto pieno
  • 2 a.š. cinamono
  • 1 apelsino tarkuota žievelė ir to paties apelsino sultys (tikrai būtinas ingredientas, labai pagyvina skonį)
  • kakavos tinginio pabarstymui

Eiga: Atsegamą 22 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (aš to nedariau, todėl pro tarpelius “prasiveržė” maskarponė ir teko šveisti orkaitę). Sausainius sutrupinti, bananus supjaustyti, maskarponę sumaišyti su kond. pienu, cinamonu ir apelsino žievele bei sultimis. Sluoksniuojam: trečdalis sausainių, 2 smulkintų bananų gabalėliai, pusė maskarponės masės. Vėl: sausainiai, likę 2 bananų gabalėliai, likusi maskarponės masė ir ant viršaus – sausainiai. Kitą kartą norėčiau pamėginti ne sluoksniuoti, o sumaišyti viską. Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Knygoje rašo, kad skaniausias tinginys – šiltas. Bet tik ką iš orkaitės jis būna gana nestandus, todėl aš siūlau palaukti bent pusvalandį ir tik tada skanauti. 🙂 Kakava barstyti taip pat siūlau kiek pravėsusį.
Nuotraukoje dar šiltas, bet ne ką tik iš orkaitės ištrauktas pyragas.
IMG_0031

Advertisements

10 komentarų “Keptas tinginys

  1. Įdomus variantas 🙂 Tikiu, kad ir labai skanus, reiks pabandyti pasitaikius progai.
    P. S. Gal galit parašyti savo emailą – niekur nerandu Jūsų kontaktų, noriu parašyti asmeniškai. Ačiū 🙂

  2. Kaip padaryti šlapią masę viršutinę? Ten tik sausainiai ir jų trupiniai ir jie tikrai nesusikepa 🙂

  3. dariau, bet vietoj kondesuoto pieno piliau saldinto pieno gamyni, tai buvo skystas, teko dar karta kepti 😦 mano klaida ir taupumas, kitas katras bus su kondensuotu pienu. Pats pyragas buvo tikrai skanus 🙂 aciu

  4. Superinis, jau dariau kelis kartus, visiem draugam labai patiko 🙂 Didelis ačiū autorei!

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s