Paskelbta Sausainiai

Apelsininiai biscotti


Biscotto itališkai reiškia sausainį. Italai protingi, suteikė jiems pavadinimą, kuris atspindi ir kepimo būdą: bis – “dukart”, cotto – “keptas”. Šie sausainiai (primenantys mūsų džiūvėsėlius) ypač tinka prie kavos, arbatos, o kaip teigia italai, ir prie vyno (tik turbūt turima omeny, ne apelsininius, o kokius nors pelėsinio sūrio biscotti). Variantų ir receptų, kaip pasigaminti biscotti yra begalė. Aš pati kurį laiką buvau pamėgusi kavos biscotti. Tačiau kai paragavau šiuos, tuos kavinius iškart pamiršau ir nematau reikalo kelt juos į blogą, nes, mano galva, jie tikrai neprilygsta šiems. Apskritai, kai šiuos paragavau, galvojau: kokių aš čia E privariau, kad taip skanu?? Mat nustebau, kad tokį skonį galima išgauti ir be jokių E, o pasirodo galima. Pagyrų šie skanėstai sulaukė ir iš kolegių, ir iš vaikino. 🙂  Biscotti gali tapti puikia dovanėle artėjančių švenčių proga. 🙂

IMG_0124Reikia:

  • 100 g cukraus
  • pusės puodelio aliejaus (100 ml, ne daugiau)
  • 1 v.š. nutarkuotos apelsino žievelės
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 240 g miltų
  • 3 v.š. džiovintų spanguolių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos

Eiga: Cukrų, vanilinį cukrų, aliejų, kiaušinius ir apelsino žieveles suplakti mikseriu iki vientisos masės. Įmaišyti likusius ingridientus (miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druską ir spanguoles). Tešla turi būti tokia beveik minkoma. Švarų paviršių gausiai pabarstyti miltais ir šiek tiek paminkyti tešlą. Minkyti tol, kol nelips prie rankų, jei atrodo, kad trūksta miltų – šiek tiek jų pridėti. Padaltinti tešlą į 2 dalis, suformuoti iš jų po nedidelį ( maždaug 6x20xm) kepaliuką ir kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Ištraukus palikti atvėsti ~ 15min. Tuomet supjaustyti 1-1,5 cm riekelėmis ir dar pakepti apie 10 min (kiekvieną pusę po 5 min).  Jei mėgstat kietus džiūvėsius, supjaustytas riekeles galite kepti ir 15 min. O jei patinka minkštesni – 5 min. Manieji gavosi traškūs, bet ne per kieti.

IMG_0129

Lengvesnis būdas tešlai paruošti: visus ingredientus sukrėsti į trintuvę, kuri turi tešlos minkymo antgalį, ir po keleto pasukimų turime tešlą:
IMG_0116
IMG_0122

Advertisements

4 komentarai “Apelsininiai biscotti

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s