Atradimas. Dažnai man būna taip, kad kai tikiuosi kažko woow iš patiekalo, mano skoniui jis gaunasi – visai nieko. O va kai gaminu su mintimi – ką čia pavalgius pietums?, nustembu, kaip paprasti ir kasdieniai ingredientai sužaidžia tarpusavy… Ši sriuba mūsų namuose akimirksniu tapo favorite ir netgi sulaukiau tokio žvilgsnio su klausimu: o kodėl tiek mažai išvirei? Dabar jau žinau, kad porciją dvigubinčiau nė negalvodama. Labai rekomenduoju kreminės sriubos mėgėjams.
2 sklidinoms lėkštėms reikia:
- 3 didelių svogūnų
- 4 nemažų česnako skiltelių (galima daugiau/mažiau, jei norisi)
- 5 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1200 ml sultinio (naudojau vištienos)
- 1 didelė bulvė
- 200 g grietinės
- druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių
- skrudintos duonos gabaliukų
Eiga: Kubeliais smulkintus svogūnus ir į 4 dalis supjaustytus česnakus pakepti įkaitintame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Sultinyje apvirti kubeliais pjaustytą bulvę, sudėti pakepintas daržoves, grietinę, prieskonius ir gerai išmaišyti. Ant vidutinės ugnies virti apie 20 min. Tuomet trintuvu viską pertrinti iki kreminės konsistencijos, pagardinti skrudinta duona ir patiekti.
Adaptuota pagal virtuvės mitų griovėjus.
Super skani sriuba! Ir aplamai daug gerų receptų. 😉
Ačiū labai už tokį mielą komentarą! Smagu, kad patiko sriuba. 😉
Sriuba tobula!Labai aciu ir visiems rekomenduoju ilgiems ziemos vakarams;)
Tikrai labai skani sriuba! Dabar bus viena iš mano mėgstamiausių 🙂
Labai skani sriuba. Prieskonius dėkite iš širdies ! 🙂
Dėkoju, Paulina. 🙂 Skanėstuose viskas iš širdies! 😀
Labai labai skanu! Aciu Donata!
Nuo šiol tai mano mėgstamiausia sriuba. Labai patiko. Ačiū už receptą:)
O, kaip džiugu tai skaityti! 🙂