Paskelbta Sausainiai

Riešutiniai sausainiai


Pirmiausia, tai jie turėjo gautis visai visai ne tokie. Su siaubu stebėjau, kaip orkaitėje maži kamuoliukai virsta vienu dideliu sausainiu. Meldžiausi, kad tik nepradėtų lipti per kraštus. Beet, to neįvyko. Mintyse vis tiek jau nurašiau sausainius, piktinausi savimi ir receptu, vis mąsčiau, kur suklydau. Tačiau ištraukti iš orkaitės, pravėsę sausainiai mane labai nudžiugino. Skonis jų nepakartojamas. Jau iš ingredientų mačiau, kad turi būti tikrai skanūs, bet kad ant tiek… Vis galvojau, ar kelti į blogą, vienaip ar kitaip, juk čia nesėkmė – išvaizda jų nė trupučio nepriminė tokių, kurie turėjo gautis. Bet skonis tikrai prašosi pasidalinamas. Tad dalinuosi.
IMG_0340Reikia:

  • 60 g miltų (mano įtarimas, kad per mažai jų čia)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 20 g džiūvėsėlių
  • 80 g šokolado
  • 200 lazdyno riešutų
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus pudros + 50 g apvolioti sausainiams
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 a.š. viskio (romo ar brendžio..)

Eiga: Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais išsijoti. Suberti džiūvėsėlius, tarkuotą šokoladą, maltus riešutus. Išmaišius įmušti kiaušinius, suberti cukrų bei vanilinį cukrų, pilti romą ir suminkyti gana kietą tešlą. (Ši vieta apie kietą tešlą mane nustebino, nes tešla toli gražu nebuvo kieta, priešingai – atrodo lipni, nevisai kimbanti, bet šventai laikiausi recepto ir nepridėjau daugiau miltų.) Iš gautos tešlos formuoti rutuliukus (tą dariau šlapiomis rankomis, nes labai sunkiai lipo jie) ir apvolioti cukraus pudroje. Išdėlioti juos kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepti iki 150 C įkaitintoje orkaitėje apie 18 minučių.

Taigi taigi, čia ir prasidėjo smagumas. Nes bekepant sausainiai pradėjo liestis vieni su kitais. Nepaisant to, kad buvo tikrai labai labai skanu (sausainiai tokie turtingi, sodrūs, saldūs) visgi įtariu, kad bėda buvo riešutuose. Jiems malti pasitelkiau kombainą, taigi gavosi gana rupūs trupiniai, bet, manau, kad juos derėjo sumalti iki miltų konsistencijos. Tad kitą kartą (o kitas kartas tikrai bus) bandysiu tuos rupius trupinius dar permalti kavamale. Jei vis tiek atrodys nelimpanti tešla, pridėčiau miltų dar. Va taip atrodė ištraukti sausainiai:

IMG_0331Šiaip truputį kaltinu patį receptą, nors viską dariau tiksliai kaip parašyta, bet instrukcijos gana lakoniškos, aš labiau mėgstu tikslesnes. Receptas iš knygos Kvepiantys.
IMG_0341

Reklama

3 komentarai “Riešutiniai sausainiai

  1. Donata, puikūs sausainiai. Kepu antrą kartą. Mano koregavimai: miltų dėjau 80-90 g., riešutų nesumaliau iki miltų, palikau gana rupius. Tešla buvo kieta ir puikiai tinkanti rutuliukų lipdymui 🙂 Viskas pavyko tobulai! 🙂 Ačiū Tau už idėją! 😉

    1. Oho, Toma, kaip smagu girdėti!!! 🙂 Tikrai nėra už ką, ačiū Tau, kad grįžai palikti komentarą ir pasidalinti, kaip koregavai receptą, kad jis gautųsi toks, koks ir pridera. 😀 Aš būtinai pasinaudosiu Tavo rekomendacijomis ir kepsiu sausainius su pasiūlytomis proporcijomis. Smagaus artėjančių švenčių laukimo! 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s