Paskelbta Keksiukai

Šokoladiniai keksiukai


Su riešutų sviesto kremu!
IMG_0438Man atrodo, kad egzistuoja priklausomybė nuo riešutų sviesto. Ir aš be jokio gėdos jausmo stoju į priklausomųjų gretas. Kokteiliuose, varškės apkepe, suvožtiniuose su bananais ar uogiene, sausainiuose, košėje… mūsų namuose riešutų sviestas pritampa visur, pagardindamas įvairiausius patiekalus savo subtiliu skoniu. Šį kartą, kepurėlių pavidalu, jis pūpso ant šokoladinių keksiukų. Pamenat, kaip aikčiojau dėl keksiukų su nutella? Ne ką mažesnių fejerverkų verti ir šie pyragaičiai: sodrūs, minkšti, purūs, drėgni… Neperdedu – nuostabūs. Riešutų sviesto kremas čia be galo dera, sunku buvo atsispirti ir nekabliuoti jo vieno. Receptą radau čia.
IMG_0443 Merginos, artėja šv. Valentino diena, kiek man žinoma, daugelis yra prieš nupopsėjusią raudonų maximinių širdučių fiestą. Todėl vietoj to maskarado kviečiu savo širdies draugus palepinti pačių gamintais skanėstais. Kad ir šiais ypatingo skonio keksiukais, tikiu, liksit apipiltos komplimentais. ♥

10 keksiukų reikia:

  • 100 g sviesto
  • 60 g juodojo šokolado
  • 2 v.š. nesaldžios kakavos miltelių
  • 100 g miltų
  • 0,5 a.š. sodos
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių
  • 90 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 115 g grietinės

Riešutų sviesto kremui:

  • 60 g cukraus pudros
  • 125 g riešutų sviesto
  • 70 g kambario temperatūros sviesto, pjaustyto kubeliais
  • žiupsnelis druskos
  • 80 ml plaktos grietinėlės

Eiga: Sviestą, šokoladą bei kakavą ištirpinti ant silpnos ugnies (aš naudoju karšto vandens vonelę – į platesnį metalinį dubenį pilu vandenį, užverdu ir statau dubenėlį su šokoladu, sviestu ir kakava) ir atidėti, kad kiek atvėstų. Miltus, kepimo miltelius ir sodą sumaišyti (aha, keista, kad receptas reikalauja ir kep. miltelių ir sodos, plius sodos nereikia nugesinti grietinėje, beet, kaip originaliame recepte rašo, taip ir dariau. Rezultatu nenusivyliau, tad permainoms kol kas nesiryžtu.) atskirai. Tuomet kiaušinius išplakti iki vientisos masės, berti cukrų, druską ir dar paplakti. Į šią masę pilti atvėsusį šokoladą su sviestu, gerai išmaišyti. Įsijoti trečdalį miltų, viską išsukti, dėti grietinę, išmaišyti ir įsijoti likusią dalį miltų. Tešla turi gautis sunki, tiršta, nebėganti. Į paruoštas formeles tešlą paskirstyti taip, kad iki viršaus liktų 1cm. Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje 22 minutes.

Kremas: Grietinėlę išplakti atskirai. Visus kitus ingredientus sumaišyti ir taip pat išplakti iki vientisos masės. Tuomet atsargiai įmaišyti grietinėlę. Aptepti atvėsusius keksiukus.
IMG_0440

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s