Paskelbta Pyragai

Vyniotinis su Nutella ir riešutais


6 metai ir 2 mėnesiai. Įdomi sukaktis. Verta paminėti? Beabejo, kaip ir visos kitos. 5 mėnesio diena jau seniai mums yra ypatinga. Tikrai nedarom balių, neperkam dovanų ir neužsisakinėjam brangių kelionių… Bet randam valandą laiko pabūti dviese, skaniau pavalgyti, daugiau pasijuokti, kartu prisiminti senus laikus ir pasvajoti apie naujus… Gera kartu augti, tobulėti, klysti, atrasti, suklupti, atleisti… Tą dieną JIS dažniausiai valgo ką nors saldaus, dar neragauto, o AŠ merkiu gėles į vazą… Mums ši diena yra šventė ir tikiu, kad visada tokia išliks.
IMG_0475Na, o kalbant apie vyniotinį, vieną kartą užsimojusi jį kepti nusvilau ir žadėjau – daugiau niekada! Bet atėjo diena, kai pamiršau, kaip baisiai jis tada man sutrūkinėjo, sulūžo ir buvo išmestas tiesiai į šiukšliadėžę. Kai Saulėtoje virtuvėje radau šį receptą išsisaugojau jį geresniems laikams. O geriausias laikas, pasirodo, yra tuomet, kai gamini su meile. Šis vyniotinis pavyko puikiai, niekas niekur nesulūžo, viskas praėjo sklandžiai. Tikriausiai ir pats receptas pasitarnavo, nes anuomet, kiek pamenu, ingridientai buvo šiek tiek kitokie, biskvitas gavosi storas, dėl to ir lūžo. Bet kokiu atveju, džiaugiuosi, kad išdrįsau surizikuoti, nes dabar džiaugiuosi tikrai puikiu kepiniu.

Reikia:

  • 1/3 puodelio lazdyno riešutų
  • 100 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • 3 kambario temp. kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 100 g grietinės
  • 2 v.š. cukraus pudros
  • 2 a.š. kakavos (karčios)
  • puodelio Nutellos (sunku pasakyti, kiek tiksliai yra puodelis, nes aš tepiau iš akies)

Eiga: Orkaitę įkaitinti iki 220 C ir 8 minutes joje skrudinti riešutus (tam, kad lukštai atšoktų). Palikti kiek pravėsti ir iki galo nuimti lukštus. Orkaitės kaitrą sumažinti iki 190 C. Miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską sumaišyti ir trumpam atidėti į šalį. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, įmaišius grietinę dar kiek paplakti ir pamažu suberti sausą mišinį. Vėlgi išplakti iki vientisos masės, kurią reikia paskleisti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje (manosios dydis 25x35cm). Kepti ~17 minučių.
Kol kepa biskvitas, riešutus susmulkinti. Atsikirpti biskvito dydžio kepimo popieriaus lakštą, ištiesti jį ant lygaus paviršiaus ir apibarstyti cukraus pudros ir kakavos mišiniu (šaukštą mišinio atsidėti). Iškepusį biskvitą nieko nelaukiant  užversti (užvertimo procesas sukėlė kakavos ir cukraus pudros debesėlį mano virtuvėje, todėl siūlau ne drėbti (kaip aš padariau) o kuo švelniau uždėti) ant to kepimo popieriaus ir suvynioti į vyniotinį.  Tai padaryti nėra labai sunku, bet biskvitas karštas, tai apsunkina darbą. Visgi man pavyko, tikiu, kad gali pavykti kiekvienam. Tokį suvyniotą biskvitą atidėti į šalį, kad galutinai atauštų ir tepama Nutella neištirptų.
Atvėsusį kepinį ištepti Nutella ir apibarstyti riešutais ir vėl susukti, tik šį kartą jau be kepimo popierių. Kadangi karštas biskvitas “sudrėkino“ kakavą, ant viršaus dar užsijojau atsidėto cukraus pudros ir kakavos mišinio, atrodė daug gražiau.
IMG_0466Nuotraukoje matote mano klaidą – krašteliai ne iki galo ištepti. Dėl to turėjau atpjauti gabalėlį vyniotinio, vadinasi, praradau riekelę! Taigi siūlau kruopščiai ištepti kraštus. Asmeniškai aš pati kitą kartą tepčiau dar daugiau Nutellos. Kadangi mano skarda buvo mažesnė, tai biskvitas gavosi kiek storesnis, todėl ir kremo sluoksnio norisi daugiau (kad jo stinga, mano galva, matosi ir nuotraukose). Tai tiek apie vyniotinį, raginu mesti sau iššūkį ir jį išsikepti, nes darbo tikrai nėra tiek daug, kiek gali atrodyti. 🙂
IMG_0474

Reklama

4 komentarai “Vyniotinis su Nutella ir riešutais

  1. Aš šitą vyniotinį irgi jau seniai buvau nusižiūrėjus, atrodo kažkas nepakartojamai skanaus. Net ir ta prarasta riekelė be kremo, tikiu, kad buvo skani 😀

    1. Tikra tiesa, labai skanu buvo! O būtum girdėjusi, kaip vaikinas gyrė… Tikrai kepinys vertas dešimtuko. 🙂 Būtinai išmėgink! Tu irgi Nutellos fanatikė, tai neabejoju, kad patiks. 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s