Paskelbta Blynai

Viso grūdo blynai


Gardūs, sotūs, tinkami tingiems savaitgalio pusryčiams su šaukšteliu naminio džemo, kvapnia kava ir malonia draugija… 🙂
IMG_0501Šiaip jau blynai mūsų namuose svečias retas. Jei atvirai, tai tingiu stovėti prie keptuvės ir stebėti, ar niekas nesvyla, vartyti, tikrinti… Dėl to aš labiau “orkaitės žmogus”, pašauni ir tiek žinių. Beet, šie blynai mane nustebino, nes juos gamindama netrukdoma žiūrėjau serialą ir niekas nežadėjo svilti. Apskritai viso grūdo kvietinių miltų blynai man yra naujai atrastas skonis. Nors miltai yra miltai, bet norisi tikėti, kad viso grūdo jie kažkuo geresni, sveikesni, naudingesni arba bent jau mažiau blogi. Ar blynai apskritai gali būti blogi? Gal kam nors ir gali. Miltiniai patiekalai nėra patys sveikiausi, bet skanūs… Stengiuosi per daug su savimi nekovoti, jei noriu, tai reikia.
Dabar galvoju, kad mažiesiems valgytojams gali būti mažai saldumo. Jei tokių valgytojų turite, į tešlą galima įmaišyti šaukštą, kitą nutellos, šokolado gabaliukų arba trintų bananų. Beje, receptą adaptavau pagal vasario mėnesio Beatos kalendorių.

Šešiems ~10-11 cm skersmens blynams reikia:

  • 150 ml pasukų
  • 2 kiaušinių
  • 2 v.š. rudojo cukraus (galima pakeisti ir baltuoju)
  • 2 v.š. skysto medaus (jei turite kietą – pašildykite)
  • 150 g viso grūdo kvietinių miltų
  • druskos žiupsnelio
  • 1 a.š. cinamono

Eiga: Pasukas, kiaušinius ir cukrų išplakti iki vientisumo, įmaišyti medų. Miltus, druską ir cinamoną sumaišyti atskirai ir berti į kiaušinių masę. Viską išmaišius kepti įkaitintame aliejuje. Apversti blyną tuomet, kai jo paviršius nebeatrodo skystas ir “bėgantis” į šalis. Kiekvienai pusei tenka maždaug 2-3 min kepimo.
10 cm skersmens reikia 2 v.š. tešlos.
IMG_0510Patiekiau su naminiu slyvų džemu, kurio rūgštelė čia labai tiko. Skanaus!
IMG_0512

Advertisements

4 komentarai “Viso grūdo blynai

  1. O kokie Tau asmeniskai skanesni – kepti su paprastais miltais, ar sie? Ar jauti skirtuma? 🙂 Dievinu savaitgalinius blynus!

    1. Kadangi paprastų miltų blynų skonis jau pabodęs, tai šiuo momentu esu UŽ viso grūdo blynus. 🙂 Skonio skirtumas tikrai jaučiasi, tik sunku jį nupasakoti. Manau, tau turėtų patikti. 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s