Paskelbta Keksiukai

Šampaniniai keksiukai


Šampaniniai keksiukai JAV, pasirodo, yra pakankamai populiari Naujametinio stalo puošmena. Ir ne be reikalo – jie puikūs. Nors pats šampanas beveik nejuntamas tačiau praturtina keksiukus kažkokiu nenusakomu skoniu, kuris vilioja suvalgyti ne vieną ir ne du pyragaičius… Kadangi patyriau fiasko su šampaniniu kremu (jo nerekomenduočiau – per saldus, keistos konsistencijos) ir keksiukus valgiau tik kitą dieną, jie vis dar buvo minkšti ir tirpsantys burnoje.

Tiesa, kremo jie būtinai nusipelnė, be jo gali būti kiek sausoka (nebent gardžiuositės jais su arbatos puodeliu).

IMG_0802ll

 

12 keksiukų:

  • 2 dideli kiaušiniai
  • 220 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros!)
  • 150 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 0,5 puodelio šampano (apie 100-110 ml)
  • 70 ml pieno
  • mažas žiupsnelis citrinos rūgšties

Kremas:

  • philapelphia original sūris 125 g
  • 200/250 ml grietinėlės plakimui
  • kondensuoto pieno (tas pats mažiausias indukas 90 g)

Grietinėlę išplakti ir sumaišyti su sūriu bei kondensuotu pienu.

Eiga:

  1. Miltus persijoti, įmaišyti į juos kepimo miltelius ir druską.
  2. Minkštą sviestą išsukti mikseriu iki purumo, berti 50 g cukraus ir dar šiek tiek paplakti.
  3. Kiaušinio baltymus ir trynius atskirti. Trynius dėti į sviestą ir vėl mikseriu gerai  išplakti iki vientisos masės. Berti vanilinį cukrų, pilti šampaną ir atsargiai išmaišyti iki vientisumo.
  4. Plakant mikseriu (mažiausiu galimu greičiu) į masę berti pusę miltų mišinio, kai tešla tampa vientisa pilti pieną, tada vėl berti miltus ir plakti iki vientisos konsistencijos.
  5. Kiaušinių baltymus išplakti atskirai su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standžių putų ir atsargiai (šaukštu ar mentele) įmaišyti į tešlą, kol viskas taps vientisa.
  6. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai parus.
  7. Atvėsusius keksiukus dekoruoti kremu. Kremas, beje, gaunasi toks sočiai gaivus, labai tinka šiems keksiukams, nes nėra itin saldus.
    IMG_0798Recepto idėja.
Reklama

6 komentarai “Šampaniniai keksiukai

    1. Eei, dabar, kai esi čia pat, reiks gal susibėgti degustacijoms?? 🙂 Dėl skonio – man kažkokios amareto užuominos juntamos.. Sunku nupasakoti, bet mano gomuriui labai tinka.. 😀 Wow, wow, ačiū už titulą tokį, labai miela. 😀

  1. Labai ačiū už receptą,išėjo labai skanūs. Tik aš kremą dariau kitokį, iš cukraus pudros sviesto ir sveriamo varškės kremo, dar ant viršaus uždėjau braškę šokolade. Skonis buvo dieviškas

  2. Vienos rusies keksiukus (tuos su nutella) jau isbandziau 🙂 ir likau labai patenkinta. Ir cia visai netycia pamaciau siuos sampaninius. Taip noreciau isbandyti 🙂 Nes prisimenu savo vestuvinio torto (kuris buvo sampaninis) skoni, tai net seiles tysta 😀 bet turiu klausimeli, gal ir kvaila (bet esu tokia kaip ir pradedanti kepeja, tai man kartais kyla tokiu klausimu). Taigi, as noreciau suzinoti kaip tas kremas ant keksiuku, kokios jis konsistencijos? Ar ilgiau pastovejes neistezta? Ar as, pavzdziui, galiu is vakaro issikepti ir papuosti siuo kremu keksiukus? Tam kremui nieko neatsitiks ?

    1. Lina,

      iš karto atsiprašau, kad taip vėlinuosi atsakyti.

      Kaip jau rašiau recepte, atsisakiau originalaus kremo su sviestu ir cukraus pudra ir dariau patikrintą variantą su philadelphia. Konsistencija gavosi tokia švelni, puri, man neištežo dvi dienas (draugas kitą rytą dėjosi į darbą keksiukus – kuo puikiausiai atlaikė kremas). Jei visgi baiminatės dėl ištežimo, rekomenduočiau dar pridėti grietinėlės standiklio (būna pirkti Maximoje, tokie miltukai mėlyname pakelyje), tada garantuotai nieko kremui neatsitiks. 🙂
      Labai lauksiu atsiliepimų!

      P.S. suviliojote mane išmėginti šampaninį tortą, reiks ieškoti recepto, nes likau išties nustebinta, kaip šis gėrimas gardžiai atsiskleidžia kepiniuose. :))

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s