Paskelbta Karšti užkandžiai

Prancūziški skrebučiai


Iki šiol maniau, kad gaminu labai skanius prancūziškus skrebučius, valgiau ir vargo nemačiau. Kol vieną dieną naršydama internete atsitiktinai aptikau mažytę skrebučių paslaptį – į plakinį, kuriame mirkoma batono riekelė, reikia įdėti… ledų! Pamaniau, puiku – nereiks cukraus, saldumą duos ledai, pamėginsiu. Ir ooooo, vaikeli, kaip aš alpau valgydama tuos skrebučius..! Anksčiau man jie gaudavosi skanūs, bet vidus kepant prisigerdavo riebalų, o šie visai kitokie! Iš išorės traškūs, o viduje – saldūs, gardūs, bet toli gražu nepermirkę.  Man šis receptas – nuostabus atradimas, kurį tikrai perduosiu iš kartos į kartą… 😀 Išties rekomenduoju paeksperimentuoti su ledais, manau, neliks nusivylusių. 🙂

IMG_1708

8 skrebučiams:

  • 2 v.š. vanilinių ledų (ištirpusių)
  • 3 kiaušiniai
  • 0,5 a.š. cinamono
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • kokosų aliejaus kepimui (galite rinktis ir kitokį aliejų arba sviestą)
  • 8 riekelių batono
  • uogų/uogienės/grietinėlės/ledų/klevų sirupo (laaaaaabai rekomenduoju jį) – patiekimui

Eiga: Ištirpusius ledus suplakti su kiaušiniais, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Įkaitinti keptuvę su kokosu aliejumi, batono riekelę iš abiejų pusių pamirkyti plakinyje ir į keptuvę, kiekvienai pusei skiriant po 2-3 minutes.

Iškepus iš karto patiekti. Aš gardinau klevų sirupų ir uogomis. Man čia tobulas derinys! Bet, žinoma, galite rinktis pagal savo skonį. 🙂 Skanaaus!

IMG_1706Idėją radau čia.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s