Paskelbta Saldumynai ir desertai

Braškiniai ledai


Nieko sau atostogas tinklaraštis apturėjo.. Pusmetis praėjo nuo paskutinio įrašo. 🙂 Nei daug, nei mažai, bet labai pasiilgau ramaus gaminimo su tikslu pasimėgauti, vieną kitą patiekalą nufotografuoti, o ne gaminti tam, kad greit užkąsti ir skubėti kibt į laukiančius darbus. Be galo gera mėgautis vasara tokiomis dienomis kaip ši – nereikia NIEKUR eiti, nebent pati užsimanyčiau. Pasaka. 🙂

Šį rytą pradėjau neįprastais pusryčiais – dubenėliu, pilnu naminių braškinių ledų. O geriausia dalis ta, kad ledų aš jau kuris laikas nemėgstu. Man jie tai per riebūs, tai neskanūs, tai per šalti. 🙂 Kam nuo vaikystės likau ištikima, tai šaldytų sulčių ledams. Beeeet, dabar “aš nemėgstu ledų“ drąsiai keičiu į “aš nemėgstu NEnaminių ledų“. 🙂 Šis paprastas receptas, aptiktas pas Beatą mano skoniui idealiai tiko. Ledai gaivūs, saldžiarūgščiai, vientisi, maloniai tirpstantys. Ir svarbus momentas – jei turit kokteilių plaktuvą – pagaminami be jokio vargo. Nekantrauju išmėgint ir su kitokiomis uogomis ar vaisiais.

IMG_3189

IMG_3225

1 litrui ledų pagaminti reikia:

  • 450 g braškių
  • 200 g graikiško jogurto (naudojau “Aistė“)
  • 180 ml plakamosios grietinėlės 35% riebumo
  • 200 g saldinto sutirštinto (kondensuoto) pieno
  • žiupsnelio druskos
  • 1 a.š. medaus

Eiga:

  1. Braškes nuplauti, nuimti kotelius ir sudėti į kokteilinę. Kartu sudėti jogurtą, kondensuotą pieną, medų ir įberti žiupsnelį druskos. Viską gerai suplakti iki vientisos masės.
  2. Tuomet supilti neplaktą grietinėlę ir dar viską šiek tiek paplakti, kol grietinėlė įsimaišys į braškių masę.
  3. Viską supilti į indą, kuriame šaldysite ledus ir patalptinti į šaldymo kamerą.
  4. Svarbus žingsnis: kad išvengčiau kristalėlių, apie kuriuos daugelis rašė komentaruose, pasinaudojau Beatos patarimu: po kokių 8 valandų šaldymo, kai ledai dar nebuvo visiškai sukietėję (paragavus jaučiau tikrai nemažai kristalėlių), sukrėčiau juos į kokteilinę ir dar kartą gerai perplakiau. Todėl ryte valgiau vientisus, malonios konsistencijos ledus. Taigi būtinai rekomenduoju nepatingėti ir vardan tobulų ledų šiek tiek pasiterlioti. 🙂

IMG_3207

IMG_3215

tgg

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s