Paskelbta Pyragai

Laisvės skonio rabarbarų pyragas


IMG_2182.JPG

Mes buvome kūnai iš saulės ir juoko, ir miego,

iš tykančio rūko rugpjūčių, iš liepų liūties.

Galėtum sakyti, jog mūsų dievai kiek nemėgo,

tačiau tverdami juk žinojo, kad mums pavydės.

Juokais pasiversdavom dviem išdykaujančiais vėjais

ir žaisdavom medžių vainikuos vaiskiais paryčiais.

Girdėjau, jie kalba, kad mus dar mažus nužiūrėjo,

ir sako, kad burtų galia niekada nepraeis.

1 savaitė ir 1 diena – tiek laiko praėjo, nuo tos akimirkos, kai galėjau įkvėpti laisviau. Vieniems šis etapas būna lengvesnis, kitiems sunkesnis, na, o man jo pabaiga reiškė naują pradžią. Jau 8 rytą atsibundu su mintimi – laukia dar viena puiki diena! Nebereikia galvoti apie tai, kad vietoje knygos skaitymo turėčiau skaičiuoti statistiką, vietoje namų tvarkymo gal geriau vertėtų patobulinti darbo pristatymo skaidres. Viskas, nieko panašaus nebėra! Magistras apgintas, galiu gyventi. 🙂 Ir džiaugiuosi tą 8 dieną savo laisve ne dėl to, kad man nepatiko tai, ką mokiausi, ne dėl to, kad buvo baisu ir daug nerimavau (nors taip buvo!), o dėl to, kad labai išvargau ir tas nuovargis jau ėmė kelti pyktį. Dabar jaučiuosi laiminga, didžiuojuosi savimi ir atsuku veidą į saulę – esu pasiruošusi naujiems iššūkiams ir atradimams.

Sulig magistro gynimu startavo Ilzės Butkutės EŽD 9 savaičių eksperimentas, kurio dalyve pagaliau tapau ir aš. Įrašo pradžioje cituoju nuostabią ir kažkodėl labai mane palietusią jos poezijos ištrauką. Kad ir kiek kartų tas 8 eilutes beskaityčiau – kaskart pašiurpsta oda. Kaip gražu ir gyva, kaip laisva, kaip įkvepia! 

tumblr_mijo0rfu391rgpyeqo1_500Su laisve, su vasara ir su laiku, kurį galiu skirti tik sau, sugrįžo ir noras prisiminti, kaip žvanga virtuvės įrankiai, koks jausmas apima, kai namai kvepia pyragu, kokia nuotaika užlieja, kai atsikandi rūgščiai saldaus laisvės bei vasaros kąsnelio. 🙂 

Rabarbarų pyragas

Reikia: 

  • apie 700 g rabarbarų
  • 200 g rudojo cukraus 
  • 200 g kukurūzų miltų
  • 3 kiaušinių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • Cukraus pudros ir migdolų papuošimui

Eiga:

  1. Nulupti ir nedideliais gabalėliais supjaustyti rabarbarus.
  2. Kiaušinius išplakti su ruduoju ir vaniliniu cukrumi, maišant berti miltus ir išsukti masę iki vientisumo. Galiausiai į tešlą sudėti rabarbarus ir dar kartą permaišyti.
  3. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu, supilti tešlą, apibarstyti jos viršų migdolų drožlėmis ir kepti apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Aš kepu režimu viršus-apačia. Iškepusį ir truputį praaušusį pyragą apibarstyti cukraus pudra ir mėgautis dar šiltu – su gabalėliu ledų. 

Kai kurie ragautojai teigė, jog pyragas jiems stipriai per rūgštus, tokiu atveju galite rabarbarų dėti mažiau, didinti cukraus kiekį (bet ar tikrai verta? jo ir taip labai daug!) arba rabarbarus keisti obuoliais. Nors aš valgiau ir vargo nemačiau. Matyt buvau išsiilgusi to rūgštumo. 🙂 

IMG_3983

Receptą aptikau R. Ničajienės knygos “Sezoninė virtuvė” 78 puslapyje.

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s