Paskelbta Karšti užkandžiai

Vyšninių pomidorų užkandis su medumi


Esu iš tų žmonių, kuriems patiekalas idealus yra tada, kai jame justi visi skoniai: saldumas, sūrumas, rūgštumas (kartumo tik nereikia:). Todėl net jei tai tik pomidorai, jei juose galiu aptikti minėtą skonių gamą, man tai – maloniausia gomuriui šventė! Iš karto pasakau, kad labai svarbu neapsigauti ir nenuvertinti paprastos šių pomidorų išvaizdos. Jie puikaus skonio! O šiuo metu, kai pomidorų gausu kiekviename darže, o jei ne darže, tai parduotuvėse, tikiu, jog nepasigailėsite suteikę jiems kiek kitokį, nei įprasta, skonį. Man skaniausia – ant ciabatta duonos (idealiu atveju – paskrudintos ant sviesto ir ištrintos česnaku), tačiau neabejoju, kad tai būtų labai skanus garnyras prie grilyje ar orkaitėje kepto maisto.
IMG_5247

Reikia:

  • 500 g vyšninių pomidorų
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 v.š. skysto medaus
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • himalajų druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminame:

  1. Pomidorus perpjauti per pusę ir be tarpų išdėlioti aliejumi ar svieste išteptoje skardoje.
  2. Smulkiai kapotus česnakus sumaišyti su druska, medumi, alyvuogių aliejumi, druska bei pipirais.
  3. Gautą masę užpilti ant pomidorų ir išmaišyti. Kepti iki 190 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol pomidorai taps sultingi, išsipūtę.
  4. Patiekite ant skrudintos itališkos duonos riekelių ar kaip tik sugalvosite.

IMG_5248

Džiaugiuosi receptą aptikusi H. F.-Whittingstall knygoje “Vegetariški patiekalai kiekvieną dieną”.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s