Paskelbta Salotos

Morkų, brokolių ir kriaušių salotos


Galvoju, kad neišsiplėsiu šį kartą su įžangomis apie praėjusius ir laukiančius metus, verčiau eisiu tiesiai prie esmės – siūlymo, kuo užkimšti skrandžius. 🙂 Salotos labai lengvai ir greitai pagaminamos, be galo sočios ir maistingos! Puikus pasirinkimas pietų dėžutei tiems, kurie neturi dalimybės atsinešto maisto pasišildyti.

2 didelėms porcijoms (arba 4 kuklesnėms):

  • Nedidelio brokolio žiedynas
  • 3 vidutinio dydžio morkos
  • 2 kriaušės
  • Įvairios sėklos salotoms (būna pirkti jau paruoštų mišinių)
  • Prieskoniai gardinti sėkloms: cinamonas, karis, rudasis cukrus, druska (kiekių nerašau, nes bėriau “iš akies“, tad rekomenduoju berti po žiupsnelį ir ragauti, ar netrūksta)

Padažui:

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. citrinų sulčių
  • 1 a.š. skysto medaus

Eiga:

  1. Supjaustome nuplautas daržoves: morkas ir kriaušes pjausčiau Tupperware pjaustykle  nedideliais pagaliukais. Brokolius – nedideliais kąsneliais.
  2. Sėklas kelias minutes kepinau nedidelėje keptuvėje su 1 a.š. alyvuogių aliejaus ir prieskoniais.
  3. Padažui skirtus ingredientus sumaišiau ir užpyliau ant daržovių.
  4. Viską gerai išmaišiau ir apibarsčiau kepintomis sėklomis.

2

Receptą aptikau Beatos knygoje “Daugiau daržovių“.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

w

Connecting to %s