Paskelbta Uncategorized

Morkų, brokolių ir kriaušių salotos


Galvoju, kad neišsiplėsiu šį kartą su įžangomis apie praėjusius ir laukiančius metus, verčiau eisiu tiesiai prie esmės – siūlymo, kuo užkimšti skrandžius. 🙂 Salotos labai lengvai ir greitai pagaminamos, be galo sočios ir maistingos! Puikus pasirinkimas pietų dėžutei tiems, kurie neturi dalimybės atsinešto maisto pasišildyti.

2

2 didelėms porcijoms (arba 4 kuklesnėms):

  • Nedidelio brokolio žiedynas
  • 3 vidutinio dydžio morkos
  • 2 kriaušės
  • Įvairios sėklos salotoms (būna pirkti jau paruoštų mišinių)
  • Prieskoniai gardinti sėkloms: cinamonas, karis, rudasis cukrus, druska (kiekių nerašau, nes bėriau “iš akies”, tad rekomenduoju berti po žiupsnelį ir ragauti, ar netrūksta)

Padažui:

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. citrinų sulčių
  • 1 a.š. skysto medaus

Eiga:

  1. Supjaustome nuplautas daržoves: morkas ir kriaušes pjausčiau Tupperware pjaustykle  nedideliais pagaliukais. Brokolius – nedideliais kąsneliais.
  2. Sėklas kelias minutes kepinau nedidelėje keptuvėje su 1 a.š. alyvuogių aliejaus ir prieskoniais.
  3. Padažui skirtus ingredientus sumaišiau ir užpyliau ant daržovių.
  4. Viską gerai išmaišiau ir apibarsčiau kepintomis sėklomis.

1Receptą aptikau Beatos knygoje “Daugiau daržovių”.

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s