Paskelbta Karšti patiekalai

Mocarelos kepsneliai


Mamuko receptas. 🙂 Kažkodėl ir skaniau, kai kepsniukus padaro mama, o ne valgyti savo keptus. Visgi, esant ūpui kepuosi juos ir pati, rekomenduoju ir Jums.

 

Reikia:

  • Mocarelos sūrio
  • Džiūvėsėlių (kiekis priklauso nuo mocarelos riekučių kiekio. Aš dažniausiai įsipilu kažkiek ir po to vis papildau, tai viskas iš akies)
  • 2 kiaušinių plakinio
  • Mėgiamų prieskonių
  • Daržovių (patiekimui)

Eiga:

  1. Kiaušinius suplankti su druska, pipirais. Džiūvėsėlius sumaištyi su mėgiamais prieskoniais (aš naudoju Garduko “Velnio užkandėlė“).
  2. Mocarelą supjaustyti riekelėmis, pavartyti kiaušinio plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose, viską pakartoti ir kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Čia atsakingas procesas – siūlau nenusisukti nuo keptuvės, kad kepsneliai nepridegtų, neišbėgtų.
  3. Patiekti su mėgiamomis daržovėmis ar salotomis. Man skaniausia su špinatais ir pomidorais.

4

Parašykite komentarą