SKANĖSTAI

Rytietiškas ryžių troškinys

Reklama

Neseniai atradau tinklaraštį Ant medinės lentelės.  Ir it pašėlusi puoliau gaminti Kristinos siūlomus receptus (keliais pasidalinsiu ir čia). Šis troškinys pavergė mane, rytietiškų patiekalų gerbėją. Manasis ryžius labai nefotogeniškas gavosi, bet skonis… Pasakiškas, todėl rekomenduoju ir skatinu pulti gaminti jį jau šios savaitės pietums ar vakarienei!

Nuotraukose nesimato, bet šis patiekalas yra su kalmarais. Jaučiuosi apgauta, nes tikėdamasi kalmarų žiedų (kaip matote, parodyta nuotraukoje apačioje), gavau smulkiai pjaustytus kalmariukus… Skonio tai nepagadino, bet kitam kartui būtinai ieškosiu viso kalmaro. 

3 porcijoms reikia:

Padažui:

Labai rekomenduoju susipirkti padažui reikalingus ingredientus, sakyčiau, kad būtent padažas suteikia patiekalui charakterį ir skonį, dėl kurio man jis taip patinka.

Eiga:

  1. Ryžius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės (viriau 20min) ir atidedame į šalį atvėsti.
  2. Ruošiame daržoves: pievagrybius supjaustyti skiltelėmis, morkas sutarkuoti, šparagines pupeles blanširuoti (porą minučių pavirti). Kalmarus supjaustyti (jei jie nesmulkinti), česnaką smulkiai sukapoti.
  3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinti česnakus ir kalmarus. Už poros minučių sudėti visas daržoves, joms apkepus – suberti ryžius ir gerai išmaišyti.
  4. Padažui reikalingus ingredientus sumaišyti ir pilti į troškinį. Patiekalą dar kelias minutes pakepti ir krauti į lėkštes. 🙂 Skanaus!

Reklama