Paskelbta Keksai

Jogurtinis keksas


Būna kartais dienų, kai norisi kažko skanaus, bet labai paprasto. Iš ingredientų, kurių yra namuose, kad nereiktų lėkti į parduotuvę, nes ten tyko pagundos nusipirkti ne produktų naminiam kepinukui, o tiesiog pasilengvinti sau dalią ir pačiupti šokolado plytą ar sausainių pakelį. Visgi ragauti naminius gardėsius apsimoka daug labiau – viena vertus aiškiai žinai, ką ir kiek sudėjai, kitas pliusas – namai pakvimpa jaukumu. Ačiū už puikų kekso receptą tariu Baking secrets.  Beje, kitą dieną keksas išlieka toks pat drėgnas, kaip ir pirmąją!
       Reikės
       1 puodelis – 250 ml
  • 1 1/2 puodelio miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 1 puodelis cukraus (drąsiai galima mažinti, nes keksas tikrai saldus)
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės
  • 3/4 puodelio natūralaus arba graikiško jogurto (naudojau “Aistės“ graikišką – esu labai pamėgusį šį jogurtą, jo sudėtis – puiki)
  • 1/2 puodelio aliejaus
  • 2  kiaušiniai
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • Uogų (jei norisi)
  • Eiga:
  • 1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
    2. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, citrinos žievelę, jogurtą, vanilinį cukrų ir aliejų. Įmaišykite sausus produktus į plakinį. Aš dar įbėriau šaldytų serbentų, jie čia labai tiko, suteikė papildomos rūgštelės, nes keksas iš tiesų saldus.
    3. Tešlą supilkite į kepimo formą, pateptą riebalais.
    4. Kepkite apie 45 minutes  iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
    5. Iškeptą keksą 15 minučių palikite formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.

IMG_4258 IMG_4232

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s