Paskelbta Sausainiai

Avižiniai sausainiai


Tai mano “pirmas blynas“, niekada nekepiau, tik skanaudavau kitų keptus. 🙂 Bet pabandžiau ir pati, labai patiko! 

Reikės:

  • 3 stiklinės avižinių dribsnių
  • 1 stiklinė cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g šokolado (naudojau Princo su triufeliais, man jis tobulas kepiniams, tinginiui ir pan.)
  • 5 šaukštai miltų
  • 100 g sviesto
  • žiupsnelis vanilinio cukrau
Eiga:
Ištirpintą sviestą maišiau su dribsniais. Kiaušinius išplakiau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supyliau į dribsnių masę, taip pat subėriau miltus. Supjausčiau šokoladą ir sumaišiau su sausainių mase. Tešla kiek lipo prie rankų, todėl jas pašlapinau. Formavau nedidelį kauburėlį, kurį suplodavau. Sausainiai linkę “plėstis“ kone dvigubai, tai reiktų palikti didesnius tarpus. Kepiau 20min. 180 C orkaitėje. Nuo ilgesnio kepimo jie bus kietesni, o jei trumpiau keps, tada minkštesni, čia jau skonio reikalas. 😉

Parašykite komentarą