Paskelbta Keksiukai

Aguoniniai keksiukai


Labai seniai kažką rašiau, kept – kepu, dalintis – nesidalinu. Stinga laiko, jis skiriamas dukrytei, o laisvos minutės – jos miegelio metu, kada pati mieliau skaitau knygą, nei rašau čia. Bet pajutau, kad visai to pasiilgau. Smagu pasidalinti pavykusiais skanėstais, smagu ir pačiai atrasti užmirštus valgius. 🙂

Šie keksiukai iš Beatos kepinių knygos (347psl.). Autorė juos pavadino “Žaibiškais keksiukais”, nes na tikrai – jie super greit pagaminami! Man patiko, kad nereikėjo imtis jokių papildomų virtuvės agregatų, pakako dubens ir šaukšto. O gaminau juos kol vėso mūsų pusrytinė košė, tai kiek čia gaunasi… 5min?

Rezultatas – purūs, minkšti, traškia išore pyragaičiai. Na labai, labai skanūs!

12 keksiukų reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 150 ml kefyro
  • 120 g lydyto sviesto
  • 180 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Norimų priedų (aš dėjau šaukštą aguonų ir šaukštą kokoso drožlių, viršų pabarsčiau migdolų drožlėmis)

Eiga:

  1. Kiaušinius, kefyrą, lydytą sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išmaišyti iki vientisos masės.
  2. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įsijoti į kiaušinių masę.
  3. Berti priedus (aguonas, kokoso drožles) ir viską gerai išmaišyti. Tešla gaunasi vidutinio tirštumo, gali būti miltų gumuliukų.
  4. Į kepimo formą, išklotą popierėliais, dėti po šaukštą masės (iki viršaus lieka apie 1cm), pabarstyti migdolų drožlemis ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30min.

Parašykite komentarą