Paskelbta Keksiukai

Aguoniniai keksiukai


Labai seniai kažką rašiau, kept – kepu, dalintis – nesidalinu. Stinga laiko, jis skiriamas dukrytei, o laisvos minutės – jos miegelio metu, kada pati mieliau skaitau knygą, nei rašau čia. Bet pajutau, kad visai to pasiilgau. Smagu pasidalinti pavykusiais skanėstais, smagu ir pačiai atrasti užmirštus valgius. 🙂

Šie keksiukai iš Beatos kepinių knygos (347psl.). Autorė juos pavadino “Žaibiškais keksiukais”, nes na tikrai – jie super greit pagaminami! Man patiko, kad nereikėjo imtis jokių papildomų virtuvės agregatų, pakako dubens ir šaukšto. O gaminau juos kol vėso mūsų pusrytinė košė, tai kiek čia gaunasi… 5min?

Rezultatas – purūs, minkšti, traškia išore pyragaičiai. Na labai, labai skanūs!

12 keksiukų reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 150 ml kefyro
  • 120 g lydyto sviesto
  • 180 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Norimų priedų (aš dėjau šaukštą aguonų ir šaukštą kokoso drožlių, viršų pabarsčiau migdolų drožlėmis)

Eiga:

  1. Kiaušinius, kefyrą, lydytą sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išmaišyti iki vientisos masės.
  2. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įsijoti į kiaušinių masę.
  3. Berti priedus (aguonas, kokoso drožles) ir viską gerai išmaišyti. Tešla gaunasi vidutinio tirštumo, gali būti miltų gumuliukų.
  4. Į kepimo formą, išklotą popierėliais, dėti po šaukštą masės (iki viršaus lieka apie 1cm), pabarstyti migdolų drožlemis ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30min.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s