Dar vienas vaikino mamos receptas. 🙂 Ir vėlgi – įdomus derinys. Šį kartą lašiša bando susidraugauti su greipfrutu. Iš pradžių buvau gana skeptiška, nes keista – kaip gali toks vaisius derėti su žuvimi, bet GALI dar ir kaip gali. 🙂 Šį derinį nuostabų padaro padažas… Dabar net seilė nutįso prisiminus šias salotas… Abejingų jos nepaliko. 🙂 O ir šiaip – salotos tokios gražios, raudonos su žalsvu patalu… Kaip tokioms atsispirti? 🙂
Reikia:
- 200 g lašišos
- 1 greipfruto
- vyšninių pomidorų (galima išsiversti ir su paprastais, jų reiktų maždaug 3)
- icebergo
Padažui: skysto medaus (jei tokio neturite – pašildykite kietą medų iki skystos konsistencijos) ir garstyčių su grūdeliais.
Eiga: Daugiausia “vargo“ pareikalauja greipfrutas. Jį nulupus dar reikia išnarstyti odeles, kad jų visai nebūtų. Bet įgudus šis darbas pasidaro visai greitai. Taigi nuluptą greipfrutą supjaustyti mažais gabalėliais, su lašiša pasielgti taip pat. Salotas – suplėšyti, o pomidorus supjaustyti. Ir sluoksniuojam: salotos, pomidorai, lašiša, greipfrutas. Galim ir nesluoksniuoti, o maišyti paprastai. Viską apšlakstyti medaus ir garstyčių padažu ir viskas. 🙂