Paskelbta Keksiukai

Pusryčių keksiukai su mėlynėmis


Su senelio namine šaldytų mėlynių uogiene tiksliau. Mano favoritai šiuo metu, ypač patinka, kaip subtiliai pamažu atsiskleidžia jų skonis. Tokie turtingi, sodrūs, tinkamiausiai, mano galva, būtent pusryčiams, na arba priešpiečiams, su arbatos puodeliu. 🙂
IMG_06169 keksiukai:

  • 150 g kambario temp. sviesto
  • 100 cukraus (rudasis ypač tiktų)
  • 3 kiaušiniai
  • 75 g miltų
  • 75 g viso grūdo miltų
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. avižinių dribsnių
  • žiupsnelis druskos
  • 9 a.š. mėlynių uogienės

Eiga: Sviestas turi būti ypač minkštas. Jei toks nėra, galima šiek tiek pakaitinti jį indelyje ant silpnos ugnies. Minkštą sviestą suplakti su cukrumi iki vientisos masės. Plakant įmušti kiaušinius.
Abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius sumaišyti tarpusavy ir įmaišyti į kiaušinių bei sviesto masę. Berti druską, avižinius dribsnius ir išmaišyti.
Į kepimo formeles dėti po 1 kupiną valgomąjį šaukštą tešlos ir po šaukštelį uogienės. Ją galima ir įmaišyti į tešlą, čia jau kiekvieno pasirinkimas. Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
IMG_0613

IMG_0603

Advertisements

4 komentarai “Pusryčių keksiukai su mėlynėmis

  1. Kokią mielą dėžutę turi vienas keksiukas… Nice :))) Aš turiu naminės uogienės, bet ji labai skysta, jaučiu geriau nemėgint, ane? 😀

    1. Maniškė irgi buvo super skysta, todėl tik po arbatinį šaukštelį dėjau. Žinok tikrai siūlau pamėginti, nes skonių žaismas čia – pasaka. Žinoma, čia mano subjektyvi nuomonė, bet aš, kad ir kaip mėgstu keksiukus, niekada nesuvalgau 4 iš eilės. Šiuos suvalgiau ir tik skaudančia širdimi paskutinį palikau draugui. 😀

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s