Paskelbta Blynai

Margi lietiniai


Tikiu, kad po Užgavėnių dar iki šiol pilni pilvai blynų. Ir nors šventė jau praėjo, aš dalinuosi gražia dviejų spalvų lietinių idėja, kurią mamai pasiūlė jos draugė, o mama – man. Iš rankų į rankas. 🙂 Šie pusiau kakaviniai blynai turėtų patikti mažiesiems smaližiams ir nereikia laukti kitų Užgavėnių, pasilepinti galima ir tingų sekmadienio rytą.
IMG_0677
Lietiniams:

  • 1 kiaušinio
  • 2-3 a.š. cukraus, žiupsnelis druskos
  • 120 ml pieno
  • 1 v.š. aliejaus
  • 12 v.š. miltų
  • 300 ml vandens
  • 1 a.š. kakavos
  • 2 a.š. aguonų

Eiga: Kiaušinį suplakame su cukrumi ir druska. Pilame pieną bei aliejų ir dar paplakame. Maišant beriame miltus, masė gaunasi tiršta. Tuomet pamažu pilame vandenį ir kita ranka greitai maišome tešlą, kad neliktų gumuliukų. Pusę tešlos pilame į kitą indą, beriame į jį kakavą, išmaišome, masė gaunasi ruda. Į šviesią tešlą beriame aguonas.
Įkaitintame aliejumi kepame blynus: aš tam abi mases supyliau į atskirus puodelius maždaug po pusę samčio ir pyliau vienu metu į skirtingas keptuvės puses. Masė gražiai susiliejo. Galima daryti ir kitaip – iš pradžių pilti šviesią tešlą, po to tamsią, tuomet blynai bus kitaip margi. Čia jau fantazijos reikalas.
Visas smagumas – margas lietinis, į šį “marginimo” procesą gali būti įtraukiami ir vaikai, tikriausiai smagu virtuvėje suktis su mažaisiais pagalbininkais. 🙂
Beje, patiekiau lietinius suteptus Nutella. Nors ir be jokio pertepimo jie tikrai gardūs.

IMG_0697

 

IMG_0680

 

Advertisements

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s