Paskelbta Pyragai

Amerikietiškas morkų pyragas


Kai kepamo pyrago kvapas pasklido po namus pajaučiau tokį gerą jausmą viduje, džiaugsmą, kaip per šv. Kalėdas, o tuo pačiu ir nostalgiją… Nuo to karto, kai pirmą sykį paragavau šio Amerikietiško Stebuklo, jau praėjo beveik 4 mėnesiai. Laikas bėga siaubingai greitai. Atrodo pamiršau viską, kas už Atlanto atrodė sunku… Prisiminimuose liko tik patys geriausi įspūdžiai, potyriai ir… šio pyrago skonis bei kvapas. O šie jutimai puikiai žadina prisiminimus… Gera žinoti, kad kas kartą pasiilgusi Amerikos galėsiu susikurti ją virtuvėje ir užsimerkusi mėgautis šiuo DIEVIŠKU pyragu ir neįkainojamais prisiminimais… ;]

Pyragui reikia:

  • 200 g miltų
  • 1 a.š. sodos
  • 0,5 a.š. cinamono
  • 150 g cukraus (jei nemėgstate saldžiai tikrai galima mažinti cukraus kiekį iki 100g)
  • 0,5 stiklinės aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 nemažų morkų, tarkuotų burokine tarka
  • gera sauja šiek tiek smulkintų graikinių riešutų
  • 3 v.š. razinų
  • 0,5 a.š. malto imbiero

Kremui:

  • 60 g kambario temperatūros sviesto
  • 120 “Philadelphia“ sūrio
  • 150 g cukraus pudros
  • žiupsnelis druskos
  • 2 a.š. kokoso drožlių

Eiga:

Cukrų gerai suplakti su aliejumi. Po vieną dėti kiaušinius, vis paplakant po kiekvieno. Berti persijotus miltus, sodą, druską ir cinamoną ir gerai viską išmaišyti. Sudėti tarkuotas morkas, riešutus, razinas, imbierą ir vėl išmaišyti. Tešlą krėsti į 22cm skersmens riebalais teptą formą (aš naudojau nuimamais šonais) ir kepti 175C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tikrinti dantų krapštuku. Kai pyragas atvės, padalinti jį išilgai į 3 dalis ir sutepti jas kremu.

Kremas:

Sviestą gerai išsukti su sūriu, sudėti cukraus pudrą, kokoso drožles ir gerai sumaišyti. Kremas turi gautis nei per skystas, nei per tirštas – toks, kurį būtų nesunku tepti.

O čia keletas amerikietiškų akimirkų:

6 komentarai “Amerikietiškas morkų pyragas

  1. Donata, būtinai pabandysiu “Morkinį“. Ir aš noriu mėgautis šiuo DIEVIŠKU pyragu. Į kokį lietuvišką sūrį galėčiau pakeisti “Philadelphia”? Ačiū už receptą.
    Beje, gal turi ypatingą “keksiukų“ receptą?

    1. Sveiki, ilgai galvojau, į ką čia galima būtų pakeisti “Philadelphia“. Grynai lietuviško sūrio neišmąsčiau, bet pagalvojau, kad turėtų visai tikti http://i.fotexnet.hu/fes/pictures/9/29/product/3/big-product_picture_9223.jpg šis, tai yra Rama Creme Bonjour be jokių priedų. Kita vertus pyragas Amerikietiškas, dėl to ir sūris toks naudotas. 🙂 Bet pilnai tikiu, kad ir su kokiu panašios konsistencijos lietuvišku tepamu sūriu be priedų galima būtų paeksperimentuoti! Tik perspėsiu, kad tikrai netinka lydytas tepamas sūrelis. Šiam pyragui sūris turi būti kreminės konsistencjos. Tiktų mascarponė, bet, žinoma, jis taip pat ne lietuviškas.
      Na, o dėl keksiukų primygtinai siūlau išmėginti bananinius https://skanestai.wordpress.com/2012/11/12/bananiniai-pyragaiciai/ arba keksiukus su varške – https://skanestai.wordpress.com/2012/03/30/varskes-keksiukai/ 🙂

  2. Sveiki, mes daznai spaudziam morku sultis ir labai gaila ismesti puikius morku tarkius 🙂 stai is ju as ir pameginau kepti pagal si recepta. Atrodo, viskas gavosi labai sauniai, netrukus sutepsiu pyraga su kremu ir bus galima ragauti!

    1. Oho, kaip protingai jūs čia! Tikrai puikus būdas sunaudoti morkas, likusias nuo sulčių spaudimo. 🙂 Tikiuosi pyragas patiks! 😉

  3. Gal galite parašyti kokios talpos stiklinę naudojote? Iš anksto ačiū! 🙂

    1. Sveika Vaida, jei klausiate dėl aliejaus, tai jo pyliau 100 mililitrų, galima ir mažiau, kokius 80. 😉 Skanaus, jei gaminsite!

Parašykite komentarą