Paskelbta Tortai

Meduolių ir bananų tortas


O gal pyragas? Nežinau, matyt jis per paprastai pagaminamas, kad gautų garbės vadintis tortu. Bet tokią garbę, mano manymu, jam suteikia skonis. Pripažintas, visų pamėgtas, galima sakyti klasika.

IMG_4402

 

Jo proporcijos priklauso nuo indo, kuriame bus gaminamas. Aš naudojau ~22c skersmens kepimo formą, tai mano kiekiai tokie:

  • 4 vidutinio dydžio bananai
  • 0,5 l grietinės
  • 2 pakeliai šokoladinių meduolių

Eiga: Susipjaustau bananus, sumaišau su grietine. Pirmą sluoksnį meduolių darau juos supjausčius riekelėmis, dėl standumo. Tepu bananų masę, tada likusius meduolius susitrupinu, padalinu maždaug į 2 dalis ir vieną jų beriu ant bananų. Tuomet vėl – grietinė su bananais ir viršutinis sluoksnis – meduoliai. Rankomis švelniai paspaudžiu, kad susigulėtų ir uždengusi folija dedu į šaldytuvą ten pabūti per naktį. Pasaka.

IMG_4403

Parašykite komentarą