Paskelbta Tortai

Tortas “Mostachon“


Šis meksikietiškas desertas, nužiūrėtas “Saulėtoje virtuvėje“, buvo pirmas tortas, keptas po ilgokos pertraukos. Braškėms užplūdus namus labai norėjosi kažko dar neišbandyto, bet tuo pačiu lengvo, nes bijojau, kad minėtoji pertrauka bus padariusi žalos mano kulinariniams įgūdžiams. 🙂 Todėl drąsiai sakau – šį tortą išsikeps ir pirmą kartą prie puodų atsistojusi šeimininkutė.

IMG_0842

23 cm skersmens tortui reikia:

  • 2 kiaušinių baltymų (3, jei kiaušiniai nedideli)
  • 70 g miltelinio cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 0,5 puodelio graikinių riešutų
  • pakelio krekerių (naudojau žuvytės formos, su aguonomis)

Kremui:

  • 125 g “Philadelphia“ sūrio be priedų
  • 450 ml plakamosios grietinėlės
  • 3 v.š. saldinto kondensuoto pieno (arba 100-150 g miltelinio cukraus)
  • apie 300 g šviežių braškių

Eiga:

  1. Kiaušinio baltymus suplakti iki standžių putų, plakant suberti cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  2. Gerai išplakus įmaišyti riešutus ir trupintus krekerius (aš trupinau tiesiai į masę). Svarbu, kad visi riešutai ir krekeriai apsiveltų kiaušinių baltymų mase.
  3. Kepti kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje (naudojau nuimamais šonais, 23 cm skermens), iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Kai iškeps, atvėsinti iki galo ir tik tuomet tepti kremą.
  4. Kremui sūrį ir kond. pieną (arba miltelinį cukrų) išplakti mikseriu iki purios masės. Į masę pilti grietinėlę ir plakti, kol gausis tirštas kremas.*
  5. Atvėsusį torto pagrindą aptepti kremu, apdėlioti plautomis, pjaustytomis braškėmis ir skanauti. 🙂

*Pirmą kartą gyvenime grietinėlę ne atskirai plakiau, o pyliau į kreminį sūrį ir tik tuomet plakiau. Bijojau, kad nesigaus, bet viskas gavosi puikiai.

IMG_0839

IMG_0846

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s