Kadangi žuvį valgome gana retai, tai norėjosi paruošti ją ypatingai. Ir nors iš tikrųjų nieko čia mandro, bet skonis tikrai buvo ypatingas.. 🙂
2 porcijoms reikia:
- 4 upėtakio gabaliukų
- 1 nedidelės imbiero šaknies
- 100 g ryžių
- 200 g žaliųjų šparagų
- 2 v.š. sausoje keptuvėje pakepintų sezamų
Marinatui:
- 2 v.š. medaus
- 5 v.š. sojos padažo
- 1-2 skiltelės česnako
Eiga: susmulkinti česnaką ir sumaišyti visus marinato ingridientus. Kadangi aš neturėjau skysto medaus, tai kad gautųsi vientisa konsistenciją viską šiek tiek pašildžiau. Upėtakio gabaliukus sudėjau į marinatą ir laikiau šaldytuve kokį pusvalandį. Imbierą nuskutau ir supjausčiau plonais plonais šiaudeliais, kuriuos pakepinau trijuose šaukštuose aliejaus. Kepinau kokias 5 minutes, kol imbieras šiek tiek pagelto, tapo traškus, tuomet jį susėmiau (perkošiau aliejų) ir tame imbieriniame aliejuje kepinau žuvį. Iš pradžių po kelias minutes ant didelės ugnies iš abiejų pusių, o po to supyliau likusį marinatą ir dar patroškinau ~7 min. Šparagus viriau pasūdytame vandenyje 8-10 min. Išvirtus ryžius sumaišiau su paskrudintais sezamais. Tiekdama ant žuvies dar pyliau šiek tiek padažo iš keptuvės, uždėjau pakepintus imbiero šiaudelius. Pirštus galima apsilaižyti kaip skanu buvo! Taip nekasdieniška, neįprasta… 🙂
Skanumėlis, labai mėgstu ir žuvį ir rytus:)
Išties skanumėlis! Aš taip pat labai pamėgau žuvį, nors anksčiau jos privengdavau, bet džiaugiuos, kad “atėjau į protą“. 😀
Pavadinime – sparagai, nuotraukoj – sparagines pupeles..
Teisingai, pataisiau. Ačiū, už pastebėjimą. 🙂