Paskelbta Karšti patiekalai

Upėtakis su imbieru ir šparaginėmis pupelėmis


Kadangi žuvį valgome gana retai, tai norėjosi paruošti ją ypatingai. Ir nors iš tikrųjų nieko čia mandro, bet skonis tikrai buvo ypatingas.. 🙂

IMG_5558

2 porcijoms reikia:

  • 4 upėtakio gabaliukų
  • 1 nedidelės imbiero šaknies
  • 100 g ryžių
  • 200 g žaliųjų šparagų
  • 2 v.š. sausoje keptuvėje pakepintų sezamų

Marinatui:

  • 2 v.š. medaus
  • 5 v.š. sojos padažo
  • 1-2 skiltelės česnako

Eiga: susmulkinti česnaką ir sumaišyti visus marinato ingridientus. Kadangi aš neturėjau skysto medaus, tai kad gautųsi vientisa konsistenciją viską šiek tiek pašildžiau. Upėtakio gabaliukus sudėjau į marinatą ir laikiau šaldytuve kokį pusvalandį. Imbierą nuskutau ir supjausčiau plonais plonais šiaudeliais, kuriuos pakepinau trijuose šaukštuose aliejaus. Kepinau kokias 5 minutes, kol imbieras šiek tiek pagelto, tapo traškus, tuomet jį susėmiau (perkošiau aliejų) ir tame imbieriniame aliejuje kepinau žuvį. Iš pradžių po kelias minutes ant didelės ugnies iš abiejų pusių, o po to supyliau likusį marinatą ir dar patroškinau ~7 min. Šparagus viriau pasūdytame vandenyje 8-10 min. Išvirtus ryžius sumaišiau su paskrudintais sezamais. Tiekdama ant žuvies dar pyliau šiek tiek padažo iš keptuvės, uždėjau pakepintus imbiero šiaudelius. Pirštus galima apsilaižyti kaip skanu buvo! Taip nekasdieniška, neįprasta… 🙂

4 komentarai “Upėtakis su imbieru ir šparaginėmis pupelėmis

    1. Išties skanumėlis! Aš taip pat labai pamėgau žuvį, nors anksčiau jos privengdavau, bet džiaugiuos, kad “atėjau į protą“. 😀

Parašykite komentarą