Paskelbta Sausainiai

Trapūs varškės sausainiai


Darbe kolegė pasidalino šių sausainių receptu ir viena paskui kitą kepdamos juos stebimės: kaip skanu, kaip paprasta! Tikras vaikystės skonis. Labai raginu išsikepti – ingredientų vos keli, o sausainių gaunasi nemažai, aš iškepiau maždaug 80. 
IMG_0699

Reikia:

  • 250 g varškės
  • 200 g minkšto sviesto
  • 300 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • cukraus pabarstymui

Eiga: Minkštą sviestą išsukame su varške (aš rankomis paminkiau). Beriame miltus, druską, kepimo miltelius ir išminkome tešlą. Apvyniojame maistine plėvele ir laikome šaldytuve 1 val.
Stalą pabarstome miltais ir plonai iškočiojame tešlą. Tuomet imame stiklinę ir išspaudžiame apskritimus. Manoji buvo standartinė 8-9 cm skersmens. Į lėkšte įsipilame cukraus (kokius 3-4 v.š.) ir vieną apskritimo pusę dedame į cukrų, paspaudžiame, kad visa juo pasidengtų. Tuomet perlenkiame per pusę, tada dar per puse ir dedame ant kepimo pop. ištiestos skardos.
Sausainius kepame iki 190 C įkaitintoje temp. 15-20 min., kol gražiai parusvėja.
IMG_0703

10 komentarų “Trapūs varškės sausainiai

  1. Šitus aš irgi jau seniai ruošiuos kepti… Tik turiu vieną klausimą, ar jie išlieka skanūs po kelių dienų? Kažkada kepiau varškinius sausainukus, tai kitą dieną buvo jau sudžiūvę baisiai…

    1. Kitą dieną po kepimo – lygiai tokio pat skonio. Laikiau va tokiame maišelyje, kaip nuotraukoje, tai nepakeitė nei skonio, nei išvaizdos. 🙂

  2. Aš jais irgi buvau kažkada susiviliojus ir nenusivylėm-patiko!
    Mums taip pat išliko minkšti keletą dienų.

  3. Siandien norejos kazko skanaus, greitai pagaminamo prie kavos puodelio. Visiskai atsitiktinai uztikau si receptuka ir isbandziau. Laaaaabai skanus! Tiesiog gailiuos, jog is puses kiekio dariau nes isejo tik ciut daugiau nei 20 o jie tokie tobuli :))) Aciu uz pasidalinta recepta!

    1. Aguonėle, kaip smagu, kad taip patiko! :)) O dėl kiekio, tai turbūt jūsų stiklinė buvo nemaža, nes nuo jos ir priklauso sausainiukų skaičius. 🙂 Mano kolegė kepė su visai maža stiklinaite, jai sakė gavosi apie 200 sausainių. :))

Parašykite komentarą